Tickets
Shop
Nieuws 29 aug 2015

Ronald Mulder: 'Blij dat het weer gelukt is'

Ronald Mulder heeft zaterdag de tweehonderd meter op de NK weg gewonnen. De rijder van Team Beslist.nl reed als enige onder de zeventien seconden en wist daarmee zijn titel te verdedigen. Toch ging hij vooraf nog niet uit van de winst. "De andere jongens worden ook sterker", zegt hij.

Foto : Neeke Smit

Mulder doelt hiermee op onder anderen Rémon Kwant en Luc ter Haar. "Ik was zelf niet in Oostende, maar Luc reed daar heel sterk. Dus het moet altijd maar weer gebeuren, maar ik ben blij dat het weer gelukt is." Ondanks zijn snelle tijd had Mulder toch gehoopt dat de race 'mooier zou lopen'."Het was toch een beetje zoeken. Aan het einde hobbelde de weg wel echt en als de weg vlak is kun je vol afzetten."

Met het schaatsseizoen voor de deur lijkt het met de vorm van Mulder wel goed te zitten. Toch durft hij daar zelf op basis van zijn tweehonderd meter niet direct uitspraken over te doen. "Elke weg is anders, dus ik heb eigenlijk geen idee", lacht Mulder. "Ik ga er denk ik straks thuis even voor zitten om te vergelijken, maar 16,6 is wel hard denk ik. Het is gelukt en daar gaat het om."

Voor Mulder zit het toernooi er met de tweehonderd meter meteen op. "Dit was de laatste skeelerwedstrijd, nu ga ik me vol richten op het schaatsen." De vijfhonderd meter laat hij dan ook aan zich voorbij gaan. "Ik heb deze jongens om", zegt hij terwijl hij zijn handen de lucht in steekt. Om beide polsen heeft Mulder een brace waarvan hij er één heeft te danken aan de botsing met een jurylid tijdens de EK in Wörgl.  "Ik ben niet bang om te vallen hoor, maar ik moet wel oppassen dat ik er niet nog een keer op val, dat risico wil ik niet lopen."

Naar de zon

Ondanks de blessures kan Mulder in aanloop naar het winterseizoen gewoon goed meetrainen. De ploeg van Gerard van Velde zou vrijdag voor een trainingskamp vertrekken naar Italië, maar dat is speciaal voor de NK van Mulder uitgesteld naar maandag. "We gaan straks lekker de zon in. Krachttraining en fietsen zijn natuurlijk lastig, maar met een kleine aanpassing kan ik eigenlijk gewoon alles en ik maak me geen zorgen om de winter. Ik zorg dat ik fit ben, al is het dan op een andere manier dan normaal."

"Vernieuwing brengt ook wel eens nieuwe inzichten", gaat Mulder lachend verder. Samen met broer Michel heeft hij al meer dan eens bewezen dat een blessure aan hand of pols een meer dan succesvolle winter als gevolg kan hebben. "Michel zei al: 'Een breuk in augustus is de garantie voor een goede winter."

Na de trainingsactiviteiten in Italië vertrekt Team Beslist eind september naar Inzell, waarna ze zullen schaatsen in Enschede of Leeuwarden. "Daarna begint het seizoen weer echt met kwalificaties voor de World Cup", zegt Mulder. "Dat is de eerste belangrijke wedstrijd en daar kijk ik wel al stiekem naar uit. Dan moeten we er staan."

Lees alles over het NK inline-skaten weg op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan