Tickets
Shop
Nieuws 29 aug 2015

Kwant is Pim en Rick Schipper te snel af

Remon Kwant heeft zaterdag de 500 meter op zijn naam geschreven bij het NK inline-skaten weg.

Foto : Neeke Smit

De twintigjarige rijder trok in Ommen aan het langste eind door in de finale af te rekenen met Pim en Rick Schipper en Mark Horsten. De Noord-Hollandse broers eindigden respectievelijk op de tweede en de derde plaats.

Bianca Roosenboom blijft haar favorietenrol waarmaken bij dit NK. De Sprogrijdster won na de afvalkoers en de 200 meter ook de 500 meter. Lisanne Buurman en Moniek Klijnstra maakten het podium compleet.

Andrea Hokse toonde zich de snelste bij de junioren-A dames. Danielle Ootes moest genoegen nemen met plek twee, gevolgd door Elsemieke van Maaren. Gerrie van Lingen ging met de zege aan de haal bij de heren. Twan Berlijn en Casper de Gier vonden hun naam terug op de plaatsen twee en drie.

Bij de junioren-B gingen de gouden plakken naar Tiemen van der Kolk en Marijke Groenewoud. Tom den Heijer en Elisa Dul krijgen het zilver omgehangen. Marthijn Mulder en Maya de Jong moeten het op hun beurt doen met brons.

De kadetten kregen een 1000 meter voor de wielen. Bij de meisjes trok Anna van den Bos aan het langste eind, voor Lianne van Loon en Maaike Verweij. Janno Botman won bij de jongens en wordt op het podium vergezeld door Teun de Wit en Mike Dogterom.

Lees alles over het NK inline-skaten weg op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan