Tickets
Shop
Nieuws 29 aug 2015

Haasjes: 'Toernooi kan niet meer stuk'

Wie dit toernooi blijer wil finishen dan Ronald Haasjes zal zijn/haar best moeten doen. Met twee armen in de lucht en een geluid dat iets weghad van een oerkreet kwam de junior vrijdagavond over de finish van de afvalkoers.

Foto : Neeke Smit

"Ik heb hier echt naartoe geleefd", zegt de rijder van Team Lindenholz/Bont met een glimlach van oor tot oor. "Ik had de hele week al een beetje spanning. Ik voelde me de afgelopen weken al goed en ik wilde echt per se deze titel winnen."

"Als je over de finish komt, dat is niet te beschrijven", vervolgt de rijder uit Staphorst. "In het begin reed Kevin (van der Horst) veel op kop en die had het tempo hoog zitten. Dan is het toch moeilijk om weg te komen. Ik heb het wel een paar keer geprobeerd, maar langer dan één ronde houd je dat niet vol."

Het peloton bleef dan ook lang bij elkaar en een eindsprint moest uitwijzen wie er met de titel vandoor zou gaan. "We hebben zes of zeven rijders die voor de medailles meedoen, dus dat was echt heel spannend." Haasjes was de snelste, maar durfde pas na de streep zijn gejuich in te zetten. "Het is meer dan honderd meter en je sprint volle bak, dan kan er nog zomaar iemand voorbijkomen."

"Ik dacht nog dat ik een keer een schaduw zag", vervolgt hij gekscherend, "maar dat beeld je je natuurlijk in."

Motivatie

De jonge rijder wist zich eerder dit seizoen te plaatsen voor de EK, maar door een nare val met gebroken pols als gevolg moest hij het toernooi in Oostenrijk helaas aan zich voorbij laten gaan. "Dat zorgde echt voor motivatie om hier te laten zien dat ik er nog bij hoor. Het missen van de EK was heel jammer, maar deze titel maakt dat wel weer goed hoor!"

Naast de sprintafstanden zal Haasjes zaterdag nog in actie komen op de puntenkoers. Daar hoopt hij na zijn sterke afvalkoers ook mee te strijden om de medailles. "Maar ik heb er al een binnen", besluit hij. "Mijn toernooi kan al niet meer stuk."

Lees alles over het NK inline-skaten weg op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan