Tickets
Shop
Nieuws 29 aug 2015

De Vries houdt Roosenboom van vierde goud

Elma de Vries heeft zaterdag op de afsluitende puntenkoers weten te voorkomen dat Bianca Roosenboom elke afstand bij het NK inline-skaten op de weg winnend afsloot.

Foto : Neeke Smit

Roosenboom, die in Ommen eerder de afvalkoers en de 200 en 500 meter op haar naam schreef, werd wel tweede. Het podium werd gecompleteerd door Sharon Hendriks. Daardoor stonden er net als op de afvalkoers drie rijdsters van Sprog op het ereschavot. Op die afstand werd Hendriks tweede en De Vries derde achter Roosenboom.

Ruurd Dijkstra toonde zich de beste bij de mannen. De 23-jarige rijder liet op het slotonderdeel. Gerwin Smit reed naar de tweede plaats. Ingmar Berga, de winnaar van de afvalkoers van vrijdag, moest zodoende genoegen nemen met het brons.

Bij de junioren-A dames ging het goud naar Berber Vonk, die eerder ook zegevierde op de 200 meter. Daniƫlle Ootes werd voor de derde keer tweede. Brons was er voor Gerline Crediet. Remon Vos was de snelste bij de heren. Jan Korenberg en Ronald Haasjes vonden hun namen terug op de plekken twee en drie.

Marijke Groenewoud en Marc Middelkoop stonden bij de junioren-B op de hoogste trede van het podium. Daarbij werden ze vergezeld door Fleur Veen (zilver), Maya de Jong (brons), Tiemen van der Kolk (zilver) en Tom den Heijer (brons).

Anna van den Bos toonde zich andermaal de sterkste bij bij de kadetten. Daarmee bracht ze haar totaal aan gouden medailles op drie uit drie pogingen. Eerder won de jonge rijdster al de 200 en de 1000 meter. Debby Behr en Anne Spee eindigden als tweede en derde.

Bij de jongens verzamelde Jordy van Workum de meeste punten. Teun de Wit reed naar een tweede plaats, gevolgd door Mike Dogterom.

Lees alles over het NK inline-skaten weg op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan