Tickets
Shop
Nieuws 28 aug 2015

Berga begint NK Weg met overtuigende zege

Ingmar Berga heeft vrijdag op de openingsdag van het NK inline-skaten weg de afvalkoers op zijn naam geschreven bij.

Foto : Neeke Smit

De 31-jarige Drent trok in Ommen aan het langste eind door in de slotfase van de race medevluchter Mark Horsten van zich af te schudden. Laatstgenoemde ging wel met het zilver aan de haal. Ruim achter Berga en Horsten legde Luc ter Haar in de sprint beslag op het brons.

Bij de senioren dames waren het de rijdsters van Team Sprog die de dienst uitmaakten. Het was uiteindelijk Bianca Roosenboom die als eerste over de finish kwam. Haar ploeggenotes Sharon Hendriks (zilver) en Elma de Vries (brons) maakten daar vlak achter het podium compleet.

Ronald Haasjes toonde zich de sterkste bij de junioren-A heren. Jan Korenberg vond zijn naam terug op plek twee, gevolgd door Remon Vos. Bij de dames ging de nationale titel naar Danielle Ootes. De Purmerendse, die eerste dit seizoen bij het NK Baan al alles won wat er te winnen viel, veroordeelde Berber Vonk en Elsemieke van Maaren tot de tweede en derde plek.

Oorspronkelijk had het NK afgetrapt moeten worden met de 200 meter. Vanwege technische problemen met de tijdwaarneming kon die wedstrijd echter geen doorgang vinden. Zaterdagmorgen vanaf 9.30 uur wordt de kortste afstand alsnog verreden.

Lees alles over het NK inline-skaten weg op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan