Tickets
Shop
Nieuws 31 jul 2015

Oud-bobsleeër Van Calker technisch directeur bij iSkate

Voormalig bobsleeër Edwin van Calker is de nieuwe technisch directeur van iSkate.

Foto : ANP

Hij wordt verantwoordelijk voor het sporttechnisch beleid bij de organisatie waar onder meer Team beslist.nl, Team AfterPay, Koopjesdrogisterij.nl en de allroundploeg onder vallen.

"Ik ga in nauw overleg met de coaches, atleten en de staf kijken waar winst te behalen valt voor onze schaatsploegen", aldus de 36-jarige Van Calker. "Dan kun je denken aan optimalisatie op het gebied van voeding, begeleiding, wetenschap en andere topsportgerelateerde zaken. Daarnaast zal ik commercieel bijspringen."

Volgens Van Calker komt zijn jarenlange bobslee-ervaring goed van pas. "Ik ben blij met deze kans bij iSkate. Mijn hart ligt bij topsport en de wintersporten in het bijzonder. Ik weet wat er gevraagd wordt van iedereen in een topsportorganisatie, ik ken alle ups en downs. iSkate is een mooie, succesvolle organisatie. Ik heb er heel veel zin in om die verder uit te bouwen."

Yuri Solinger, directeur van iSkate, is blij met de komst van Van Calker. "Edwin is iemand die jaren topsport heeft bedreven en lang zijn eigen broek heeft moeten ophouden. Hij heeft moeilijke beslissingen genomen in de afgelopen jaren en kan met een ander oog naar onze organisatie kijken vanwege zijn achtergrond in het bobsleeƫn."

Van Calker haalde tijdens zijn loopbaan als bobsleeƫr podiumplaatsen bij World Cups en eindigde op het WK van 2012 als vierde in de viermansbob. Ook was hij drie keer actief op de Olympische Spelen: in Salt Lake City, Vancouver en Sotsji.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan