Tickets
Shop
Nieuws 31 jul 2015

Orie verwacht grote mogelijkheden in Peking

Jac Orie verwacht dat het de schaatsers aan weinig zal ontbreken tijdens de Winterspelen van 2022 in Peking, al vindt hij het nog moeilijk in te schatten.

Foto : Sander Chamid

De Chinese hoofdstad kreeg het evenement vrijdag toegewezen en troefde daarmee het Kazakse Almaty af. Orie, trainer bij LottoNL-Jumbo, had het niet erg gevonden als de keuze van het IOC op Almaty was gevallen.

"Almaty heeft alleen een roemruchte schaatsgeschiedenis. Als de Spelen daar waren gehouden, hadden ze voor het schaatsen een hele andere dimensie gekregen. Op de Medeo-baan werden vroeger ’s nachts wereldrecords gereden. Die baan spreekt tot de verbeelding", aldus Orie op de website van zijn ploeg.

Desondanks weet Orie dat alles in Peking goed geregeld zal zijn. "In 2008 waren de Zomerspelen in Peking. Die zijn prima verlopen, dus het zal ongetwijfeld goed geregeld worden. Volgens mij is daar geen ijsbaan. Ik weet ook niet welke plannen ze daar hebben, maar de mogelijkheden zullen ongetwijfeld groot zijn. Ik weet dat er kort geleden een schaatshal op hoogte is geopend, maar ik heb geen idee hoe ver dat van Peking vandaan is. We zijn daar ook nog niet geweest."

Vooralsnog kijkt Orie met LottoNL-Jumbo echter vooral naar de Winterspelen van 2018, die in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang zullen worden gehouden. "De massastart is aan het olympisch programma toegevoegd en er ligt een voorstel voor een 500 meter over één rit in plaats van twee."

"De 10.000 meter blijft voorlopig gewoon, al mogen er minder schaatsers deelnemen. Voorlopig kijken wij nog niet naar de Spelen van 2022. Zover vooruit kijken is heel moeilijk.”


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan