Tickets
Shop
Nieuws 30 jul 2015

Nederlands succes op Special Olympics

Op 21 juli gingen Ilyasse Sadik, Barbara Groen, Ricardo Smidt en Sara Oud samen met coach Cynthia Zetz op weg naar Los Angeles voor de Special Olympics World Games. Ruim anderhalve week later zal het Nederlandse team terugkeren met een flinke oogst aan medailles.

Na twee dagen zwoegen in finales over de driehonderd, vijfhonderd en duizend meter heeft Ilyasse Sadik het goud op zowel de vijfhonderd als duizend meter binnengehaald. Teamgenoot Ricardo Smidt ging ervandoor met het goud op de driehonderd en vijfhonderd meter.

Sara Oud en Barbara Groen moesten in hun finale over vijfhonderd meter een valpartij ontwijken waarna ze hun race konden voortzetten. Toch pakte Groen nog het brons op deze afstand en ging er op de driehonderd meter zelfs met zilver vandoor. Sara Oud eindigde op de vijfhonderd meter net naast het podium op plaats vijf, maar pakte zilver op de driehonderd meter.

Zelfvertrouwen

Ouders en publiek kunnen hun enthousiasme niet op. "De rijders waren gefocust en fanatiek om hun plek te veroveren en niet meer af te staan", klinkt het vanuit de vereniging van de skaters. "We hebben alle sporters zien groeien het afgelopen jaar. Snellere tijden, mooiere schaatshouding, meer uithoudingsvermogen, betere techniek en meer zelfvertrouwen." Dit hebben de sporters volgens ouders en publiek grotendeels te danken aan hun coach Cynthia Zetz, die volgens hen dan ook een gouden plak verdient.

Na alle vreugde, ontlading en aanmoedigingen van circa driehonderd man op de tribunes was het tijd voor de 'medal ceremony'. Op een prachtig podium met de nodige persaandacht werden de medailles trots in ontvangst genomen. "Een prachtig moment voor onze atleten, ze beleven dat als sterren. Zij staan in het middelpunt van de belangstelling. We zijn trots op hen. Hun droom komt uit."

Op de afsluitende relay van vrijdag moest Nederlander het ondanks een goede race helaas afleggen tegen Kazachstan, maar er kon wel weer een zilveren medaille aan het totaal worden toegevoegd. Zodoende sloot Nederland het toernooi af met in totaal acht medailles.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan