Tickets
Shop
Nieuws 26 jul 2015

Jong en aanstormend: Marc Middelkoop

Tijdens het EK inline-skaten komen niet alleen de senioren in actie, maar ook de junioren. In de rubriek 'Jong en aanstormend' nemen we ook de prestaties van die talenten onder de loep.

Foto : Neeke Smit

Marc Middelkoop reed vrijdag op de weg een goede afvalkoers. Hij bleef lang in de buurt van de sterke Italiaanse en Franse jongens, maar haalde toch net niet de finale. “Ik had er eigenlijk nog wel een paar vanaf willen sprinten”, zegt hij.

Dat ging twee ronden voor de finale verkeerd toen Middelkoop de sprint tegen een Portugese collega aanging. “De bel ging helemaal niet”, lacht hij. “Dus ik had een beetje teveel energie vergeven en de laatste keer sprinten ging niet meer.” Toch is de jonge rijder tevreden met zijn zevende plaats en ook over de rest van zijn toernooi is hij niet ontevreden. “Alleen de puntenkoers ging niet zo goed”, zegt hij. “Dat is eigenlijk gewoon een lange sprint, daar moet ik het niet van hebben.”

Het halen van de finale op de duizend meter is voor Middelkoop een hoogtepunt, al wist hij helaas niet tot het einde in de race te blijven. “Ik voelde me goed en wilde achter de Italianen aan, want dat is de plek waar je moet zitten. Maar mijn linkervoet schoof weg en ik viel.”

Teleurgesteld 

“Ik besefte het niet toen ik lag”, vervolgt hij. “Nog steeds niet eigenlijk, ik was heel erg teleurgesteld en boos op mezelf, dat ik het heb verpest.” Wat gezelligheid betreft zit het verder wel goed. “We zijn hier met zes jongens junioren-B en we gaan allemaal heel goed met elkaar, alles is goed geregeld en het hotel is perfect.”

De junioren kaarten er in hun rustuurtjes heftig op los en Tom den Heijer gaf eerder aan dat Middelkoop het slechts tegen zijn verlies kan. Zelf kan hij dit alleen maar beamen. “Ik ben een sportman”, lacht hij. “Ik kan heel slecht tegen mijn verlies. Ik heb eigenlijk nooit tegen mijn verlies gekund. Ik begreep het spel eerst niet, maar ik word nu steeds beter.”

“Er zijn pas drie tafeltjes en een kastje gesneuveld”, voegt een meeluisterende Tiemen van der Kolk daar lachend aan toe.

Lees alles over de EK inline-skaten op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan