Tickets
Shop
Nieuws 02 jul 2015

Haasjes: 'Shit, nu komt het EK in gevaar'

Vorige week kreeg Ronald Haasjes het goede nieuws mee te mogen naar het EK inline-skaten in Oostenrijk. Deze week staat hij met een gipsen arm en mitella langs de baan in Heerde. Bij de marathon van afgelopen zaterdag in Rijssen kwam hij ten val en brak zijn pols.

Foto : Neeke Smit

“Iemand voor mij viel en daar struikelde ik overheen”, zegt hij. “Ik dacht meteen; rechtop staan en doorgaan, maar ik voelde gelijk dat mijn pols echt zeer deed. Ik moest hyperventileren en kon niet meer normaal praten, het was een heftig momentje.” De jonge rijder is meteen naar het ziekenhuis gegaan en na een fotosessie bleek zijn pols gebroken te zijn. “Toen hebben ze hem rechtgezet, weer foto's gemaakt en dat zag er toch nog niet goed uit", vervolgt hij. Haasjes werd daarom vanmorgen geopereerd waarbij een plaatje in zijn pols werd geplaatst.
 
Bij de val speelde het EK meteen door zijn hoofd. “Je denkt toch: Shit, als 'ie nu gebroken is dan komt het EK in gevaar.” Ook zijn klassering in de marathoncompetitie is behoorlijk overhoop gegooid. “Ik stond negende en wilde graag in de top tien rijden, maar het is niet anders.”

Afwachten

Of Haasjes over ruim twee weken toch van start zal gaan in Oostenrijk zal afhangen van zijn operatie en herstel. “Ik moet op tijd herstellen om mee te kunnen doen,” zegt hij, “want ik wil ook niet een beetje achterin het peloton meerijden.” Het is voor de laatstejaars junior nu vooral afwachten. “Ik heb nog nooit eerder een botbreuk gehad, dus ik weet ook niet hoe lang het herstel bij mij gaat duren. Ik moet misschien gewoon een beetje geluk hebben.”

Het was al eerder de vraag of Haasjes zich richting Oostenrijk zou begeven, het gezin is namelijk christelijk en normaal wordt er op zondag niet gereden. "Toen heeft Arjan Smit met mijn ouders gebeld", zegt hij. Het balletje is gaan rollen en na goed overleg en de nodige inspanningen van Haasjes is besloten dat hij toch mee mocht naar het EK. “Ik wilde er super graag heen”, zegt hij. “Daar heb je alles voor over, dus dan doe je er wel alles aan om te zorgen dat dat lukt.”

Als Haasjes het positieve nieuws krijgt mee te kunnen rijden wil hij vooral kopman Chris Huizinga naar een goede uitslag te helpen. “Wat mijn eigen kansen zijn weet ik niet, aflossen is leuk, maar met zo'n pols weet ik het niet”, zegt Haasjes. “Als ik mee mag en ik kan wat betekenen ben ik hartstikke blij.”


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan