Tickets
Shop
Nieuws 20 mei 2015

Zeges Ronald Mulder en Roosenboom in Baambrugge

Ronald Mulder en Bianca Roosenboom hebben woensdagavond tijdens de KNSB Baancompetitie in Baambrugge bij respectievelijk de heren en dames de 500 meter gewonnen.

Foto : Neeke Smit

Bij de heren stonden beide broers Mulder op het podium. Naast winnaar Ronald werd Michel Mulder derde. Daar tussenin was een tweede plaats voor de Belg Mathias Vosté. Remon Kwant viel met een vierde plaats net buiten de top drie.

Roosenboom was in een spannende finale uiteindelijk de snelste. Ze eindigde voor Lisanne Buurman (tweede) en Sharon Hendriks (derde). Een vierde plaats was er uiteindelijk voor Irene Schouten.

Berber Vonk won de 500 meter bij de dames junioren A. Ze was in de finale de sterkste. Beau Wagemaker werd tweede, voor Sanneke de Neeling die derde werd. Een vierde plaats was er voor Daphne Hendriks.

In dezelfde categorie bij de heren was de zege in Baambrugge voor Gerrie van Lingen. Hij was Lars Conijn (tweede) en Jordy Fronik (derde) te snel af. Twan Berlijn werd tijdens de finale van de 500 meter gediskwalificeerd.

Puntenkoers

Later op de avond was er op de puntenkoers de eindzege voor Schouten bij de dames. Hoewel Roosenboom als eerste over de streep kwam, vergaarde Schouten de meeste punten. Roosenboom werd tweede, Sharon Hendriks derde.

Bij de heren ging Ruurd Dijkstra met de zege aan de haal. Hij bleef Niels Mesu en Simon Schouten voor, die respectievelijk tweede en derde werden.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan