Tickets
Shop
Nieuws 28 mei 2015

Roosenboom terug na vervelende voetblessure

Bianca Roosenboom wil het Manon Kamminga zo moeilijk mogelijk maken komend weekend op het NK Inline-skaten op de baan in Purmerend.

Foto : Neeke Smit

Roosenboom keert terug na een vervelende blessure aan haar voet. “Ik had een ontsteking in mijn voet, waarschijnlijk opgelopen door een open wondje. De eerste drie weken kreeg ik ontstekingsremmers van de dokter, maar dat hielp niets.”

De skater uit Kampen trok bij de dokter aan de bel en kreeg alsnog een antibioticakuur. “In totaal ben ik er zo’n zes weken uit geweest. En ik heb er nog steeds wel last van. Ik heb geen pijn, maar als ik mijn skeelers uittrek zijn mijn voeten wel gezwollen.”

Roosenboom verwacht niet dat dat komend weekend voor problemen gaat zorgen. “In Otterlo ging er na de wedstrijden ook gelijk ijs op mijn voet. In Purmerend wil ik gewoon alle wedstrijden rijden.”

Ook al staat ze pas tweeënhalve week weer op de skeelers, de bedoeling is om in Purmerend mee te doen om de prijzen. “Ik wil het Manon Kamminga zo moeilijk mogelijk maken en natuurlijk zelf ook een titel te pakken. Misschien komt het NK inderdaad wat vroeg om honderd procent te zijn, maar als ik mij hier plaats voor het Europees kampioenschap in Oostenrijk, dan komt daar pas de echte piek.”

Lees alles over het NK Inline-skaten baan op onze speciale pagina


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan