Tickets
Shop
Nieuws 27 mei 2015

Letitia de Jong loopt elleboogbreuk op

Letitia de Jong, sprintster van Team Continu heeft dinsdag bij een val tijdens een inline-skatetraining een breuk in haar elleboog en een scheur in de banden van haar schoudergewricht opgelopen.

Foto : Sander Chamid

“Nadat ik gevallen was zag ik vrijwel dat mijn sleutelbeen omhoog stak. Het was enorm schrikken”, zegt De Jong op de website van haar ploeg. De schade bleek te bestaan uit een breuk in het uiteinde van het spaakbeen (radiuskop) en een scheur in de banden rond haar schoudergewricht (AC-ligamentruptuur).

De eerste schrik is inmiddels verdwenen en een dag later heeft De Jong haar gevoel voor humor in ieder geval weer gevonden. "Klein hobbeltje op de weg. AC (schouder) ruptuur en radius breuk. Weet je hoe moeilijk het is om je sokken met een hand aan te krijgen?", tweette de 23-jarige sprintster met een foto van zichzelf met haar arm in een mitella.

Volgende week wordt ze geopereerd, maar de studente medicijnen heeft goede hoop dat zij al eerder onder het mes kan. Donderdag heeft de rijdster een afspraak bij een specialist.

Dit weekend overkwam Stefan Groothuis. Ook hij kwam ten val bij een skeelertraining en blesseerde daarbij ook zijn schoudergewricht.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan