Tickets
Shop
Nieuws 22 apr 2015

Wüst richt eigen ploeg op

Ireen Wüst begint met een eigen ploeg. De 29-jarige Brabantse zegt dat woensdag in De Telegraaf.

Foto : Sander Chamid

De nieuwe ploeg heet Team4Gold. "Bij Team4Gold hebben we de regie volledig in eigen hand en kunnen we een topploeg opbouwen zoals we willen'', zegt Wüst. Rutger Tijssen wordt de coach terwijl haar vorige coach Gerard Kemkers een adviserende rol krijgt.

"Sportief gezien neem ik geen gok, want ik geloof heilig in de programma's die Gerard en Rutger voor me gaan schrijven. Zakelijk is het natuurlijk wel een gok.'' Met acht olympische medailles is Wüst de meest succesvolle Nederlandse olympiër ooit. Ze wil op de Olympische Spelen in Pyeongchang in 2018 nog een keer schitteren.

"Ik wil in Zuid-Korea nog eenmaal goud winnen. Het slagingspercentage is in mijn ogen het grootst wanneer ik dat doe met de mensen in wie ik het meeste vertrouwen heb. We willen dit stap voor stap opbouwen tot iets iets moois. Het doel is om met de ploeg op meerdere fronten mee te doen om de hoofdprijzen. Als ik aan dit project denk, krijg ik ontzettend veel energie en zin om aan de slag te gaan."

Wüst vertrok na één jaar al bij Team Continu, de ploeg van hoofdcoach Marianne Timmer. Ze wil onder andere weer trainen met mannen, zei ze in februari over haar beslissing.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan