Tickets
Shop
Nieuws 16 apr 2015

Verweij en Van Veen blijven samen bij Corendon

Koen Verweij zal ook komend seizoen onder coach Jan van Veen blijven schaatsen voor Team Corendon.

Foto : Sander Chamid

“Ik heb gezegd: geen gedoe meer, ik wil dat jullie met elkaar praten en volgend jaar hard schaatsen. Iedereen is constructief met elkaar in gesprek. We gaan met hetzelfde team verder”, zegt Atilay Uslu, eigenaar van de reisorganisatie tegenover de NOS.

Eerder zegde Verweij samen met zijn ploeggenoten Sjoerd de Vries, Renz Rotteveel en Maurice Vriend, middels een e-mail aan de hoofdsponsor, het vertrouwen op in de trainer en teammanagers Chiel van Praag en Martijn Kabbes. In een reactie daarop zette Corendon de vier schaatsers tijdelijk op non-actief. Inmiddels hebben Verweij en Van Veen de ergste problemen dus uitgesproken. 

Desondanks moet Uslu toegeven dat nog niet alle kou uit de lucht is. “Verzoening is misschien nog een groot woord, maar er zijn wel goede gesprekken gevoerd. Het was soms erg emotioneel, maar iedereen is nu van goede wil. Ik heb er vertrouwen in. Ik hoop niet dat het alsnog scheurt, maar eerlijk is eerlijk: dat zou nog altijd kunnen", zegt hij.

Of behalve Verweij ook De Vries, Rotteveel en Vriend bij Corendon blijven is de vraag. De komende weken zullen diverse gesprekken daar uitsluitsel over geven. Voor de ploeg is het aanblijven van de wereldkampioen allround van 2014 op dit moment sowieso verreweg het belangrijkste.

“Hij is onze kopman en in mijn ogen de beste schaatser van Nederland. Die willen wij niet kwijt. Verweij gaat niet weg, althans, voorlopig. Volgende maand kan alles anders zijn, dat is topsport. Maar daar ben ik niet bang voor. Ik vertrouw erop dat Verweij blijft”, houdt Uslu tot besluit toch een kleine slag om de arm.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan