Tickets
Shop
Nieuws 16 apr 2015

Sjoukje Dijkstra Trophy voor Wories

Niki Wories heeft in haar woonplaats Almere de Sjoukje Dijkstra Trophy ontvangen. De uitreiking vond plaats tijdens een verrassingsbezoek van de naamgeefster van de prijs, Sjoukje Kossmayer-Dijkstra.

Foto : Huub Snoep

De olympisch kampioene van 1964 benadrukte dat Wories de afgelopen winter een enorme sprong voorwaarts heeft gemaakt en terecht tot Kunstrijdster van het Jaar is uitgeroepen en de daarbij behorende ereprijs dik verdient.

De achttienjarige Wories werd in januari voor het eerst Nederlands kampioene bij de senioren. Omdat de Almeerse voldeed aan alle limieten maakte ze vervolgens op het EK haar debuut op het hoogste niveau.

In maart reed Wories ook het WK junioren in Tallinn en het WK senioren in Shanghai. Op dat WK haalde ze in de korte kür te weinig punten om de lange kür te mogen rijden, maar het was wel voor het eerst in vijf jaar dat er een Nederlandse rijdster aan het WK mee mocht doen. 

Wories won daarnaast op senioren-niveau bronzen medailles tijdens de Bavarian Open in Oberstdorf en de International Challenge Cup in Den Haag

De Sjoukje Dijkstra Trophy werd ook voor het laatst uitgereikt in 2010 en ging toen naar Manouk Gijsman.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan