Tickets
Shop
Nieuws 23 apr 2015

Ook Ter Mors kiest eigen weg richting Spelen 2018

In navolging van Ireen Wüst gaat ook tweevoudig olympisch schaatskampioene Jorien ter Mors op de solotoer.

De 25-jarige Twentse was volgens haar manager René Wagelaar dicht bij een akkoord met Team Continu, de ploeg van hoofdcoach Marianne Timmer.

Ook andere teams hadden interesse in de ex-rijdster van Team Clafis. "Maar ik heb puur voor mijn sportieve ambitie gekozen'', zegt ze donderdag in AD Sportwereld. "Ik volg mijn hart en mijn gevoel.''

Ter Mors wil op weg naar de Olympische Spelen in 2018 in Zuid-Korea het schaatsen op de langebaan voorlopig blijven combineren met shorttrack. Onder begeleiding van Jeroen Otter en Kip Carpenter, haar coaches bij de nationale shorttrackploeg, gaat ze het nieuwe seizoen in.

Om die reden kwam een samenwerking met een nieuw langebaanteam ook niet van de grond. "Marianne heeft echt een heel goed voorstel gedaan, maar het was mij net te veel op het langebaanschaatsen gericht. Ik wil ook de vastigheid zoeken en houden die ik in het shorttrack had", aldus Ter Mors die een toekomstige overstap naar een commerciële ploeg niet helemaal uitsluit.

Ter Mors kwam in het afgelopen seizoen door verschijnselen van overtraindheid niet in actie in wedstrijdverband. Begin februari verbraken Team Clafis en de schaatsster de samenwerking, die na de Winterspelen van Sotsji 2014 nooit echt van de grond kwam.

Lees al het transfernieuws in ons speciale transferoverzicht.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan