Tickets
Shop
Nieuws 16 apr 2015

LottoNL-Jumbo legt De Neeling vast

Sanneke de Neeling rijdt haar wedstrijden vanaf komend seizoen voor Team LottoNL-Jumbo. De achttienjarige rijdster komt over van Jong Oranje.

Foto : Sander Chamid

De Neeling denkt dat Jac Orie de ideale coach is om zich verder te ontwikkelen. “Ik denk dat zijn aanpak goed bij mij past. Hij staat bekend om zijn wetenschappelijke aanpak en ik heb veel vertrouwen in zijn principe: ‘meten is weten’”, zegt de Rotterdamse in een persbericht van de ploeg.

De nummer twee van het afgelopen WK Allround voor junioren heeft voor haar eerste profjaar duidelijke doelen voor ogen. “Ik hoop mijn persoonlijke records aan te scherpen en als ik me zou plaatsen voor de World Cups, dan mag je het seizoen zeker als geslaagd beschouwen”, vervolgt De Neeling.

Ook Orie is in zijn nopjes over de komst van de jonge rijdster. “Het is duidelijk dat Sanneke veel talent heeft en ik ben ervan overtuigd dat zij zich de komende jaren goed kan door ontwikkelen. We zijn benieuwd waar dat naar toe kan leiden”, zegt de coach.

Naast De Neeling is LottoNL-Jumbo zinnens om nog een of twee vrouwelijke schaatsers aan de ploeg toe te voegen. Een van de kandidaten is Ireen Wüst. Orie gaf eerder al toe de eerste gesprekken met de Brabantse achter de rug te hebben.

Lees al het transfernieuws in ons speciale transferoverzicht.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan