Tickets
Shop
Nieuws 23 apr 2015

Lobkov staat op punt carrière te beëindigen

Dmitry Lobkov denkt er serieus over na om zijn schaatscarrière te beëindigen.

Foto : Soenar Chamid

“Het klopt dat ik met dergelijke gedachten rondloop”, zegt de Rus tegenover ria.ru. “Ik heb dit jaar ook al niet meer getraind en ben op de achtergrond al bezig met andere dingen”, vervolgt de rijder die bij de Russische afstandskampioenschappen afgelopen januari voor het laatst in actie kwam.

Dat hij over zijn sportieve hoogtepunt heen is, is voor Lobkov niet de belangrijkste reden van zijn naderende afscheid. “Ik ben vijtien jaren lang onderdeel geweest van de Russische ploeg en heb aan vier Olympisch Spelen meegedaan. Ik denk dat ik de interesse in het schaatsen inmiddels gewoon een beetje ben verloren”, aldus de 34-jarige rijder.

Over wat Lobkov na het schaatsen gaat doen, is hij nog wat geheimzinnig. “Laten we zeggen dat ik bezig ben met het opzetten van een aantal internationale projecten. Er zijn bijvoorbeeld plannen om een jeugdteam te beginnen, maar verder wil ik er nog niets over kwijt.”

Lobkov maakte in 2001 zijn debuut in de internationale schaatswereld. Zijn hoogtepunt beleefde hij in 2004 toen hij zilver won op de 500 meter bij de WK Afstanden. Bij de Olympische Spelen van 2014 in eigen land kwam de sprinter niet verder dan de 23e en de 27e plaats op respectievelijk de 500 en de 1000 meter.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan