Tickets
Shop
Nieuws 23 apr 2015

KNSB denkt aan WK Allround 2018 in Olympisch Stadion

De KNSB heeft plannen om de ISU WK Allround in 2018 in het Olympisch Stadion af te werken.

Foto : Soenar Chamid

Het succes van de KPN NK Allround en Sprint in maart vorig jaar in het Amsterdamse complex, voor die gelegenheid omgedoopt in de 'Coolste baan van Nederland', heeft de KNSB op het idee gebracht.

"Maar uiteraard is Thialf in Heerenveen natuurlijk ook een optie'', liet een woordvoerder van de schaatsbond donderdag weten. "We gaan onderzoeken wat de mogelijkheden zijn, op financieel, commercieel en sportief gebied. Maar eerst nog moeten we de organisatie van het WK officieel krijgen.''

De internationale schaatsunie ISU neemt volgens de voorlichter van de KNSB komende zomer een beslissing over de toewijzing van de grote toernooien in het seizoen 2017-2018. In de seizoenen daarvoor heeft de ISU geen internationale titeltoernooien aan de KNSB toebedacht.

125 jaar

Mocht Amsterdam de WK Allround van 2018 krijgen, dan is dat exact 125 jaar na het eerste officiƫle WK dat ook in de hoofdstad werd gehouden. Toen pakte Jaap Eden de titel op het Museumplein.

De WK Allround van 2018 zou in maart moeten plaatsvinden na de Winterspelen in Zuid-Korea. De EK allround in 2012 in Boedapest was het laatste internationale titeltoernooi in de buitenlucht.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan