Tickets
Shop
Nieuws 22 apr 2015

Kemkers: 'Rol bij Team4Gold is puur informeel'

Woensdag werd bekend dat Gerard Kemkers een adviserende rol krijgt bij de nieuwe ploeg (Team4Gold) van Ireen Wüst. De Drent benadrukt echter dat zijn invloed minimaal zal zijn.

Foto : Sander Chamid

"De schaatswereld neemt het groter op dan het is. Ik schrok er een beetje van toen ik de berichten in de media vanochtend las", aldus de 48-jarige Kemkers tegenover schaatsen.nl. Zijn baan als manager performance center bij voetbalclub FC Groningen blijft met stip op één staan.

"Laat heel helder zijn dat ik echt op de achtergrond zal functioneren. Het is puur informeel. Mijn baan is bij FC Groningen en de ambitie van die club is ook mijn ambitie."

"Wat mij betreft ga ik niets doen. Ik zal er alleen daar waar nodig zijn", benadrukt Kemkers, onder wie Wüst in haar TVM-tijd de beste Nederlandse olympiër ooit werd. "Het gaat erom dat Ireen weet dat ze een keer een belletje kan doen als ze dat nodig heeft. Waar mijn kennis waarde kan zijn, zal ik die met haar delen. Hoe je bijvoorbeeld een ploeg samenstelt."

"Ik heb een schat aan ervaring in de schaatswereld en heb na al die jaren natuurlijk een sociaal-emotionele binding met de sport. Ik weet ook wat ik voor Ireen betekend heb. We hebben na negen jaar samenwerking een bijzondere band met elkaar opgebouwd."

Team Continu

Heel lang heeft Kemkers niet gesproken met Wüst over de samenwerking tussen de twee bij Team4Gold. Volgens de oud-schaatser weten hij en de Brabantse wat ze na jaren van samenwerking aan elkaar hebben.

"Toen zij brak met Team Continu heb ik even helemaal geen contact met haar gehad. Toen ze zoekende was, heb ik aangeboden wel naar haar te willen luisteren. Onze bijzondere band zal over tien jaar nog steeds hetzelfde zijn, dan zullen we nog altijd bij elkaar op de koffie komen."

Wüst reed tussen 2005 en 2014 voor TVM. Afgelopen seizoen kwam ze uit voor Team Continu, maar daar besloot ze na een jaar weer te vertrekken.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan