Tickets
Shop
Nieuws 23 apr 2015

IJsbaan Eindhoven opnieuw met sluiting bedreigd

De toekomst van het IJssportcentrum in Eindhoven is opnieuw onzeker.

Foto : Neeke Smit

Vier jaar geleden overwoog het college van burgemeester en wethouders van de Brabantse stad al om de kunstijsbaan te sluiten, maar vanwege de ophef die dit plan teweeg bracht onder de bevolking zag men er vanaf. Nu is het onderwerp echter terug op de agenda, meldt het Eindhovens Dagblad.

De gemeenteraad bespreekt de plannen voor de sluiting van de baan, die al jaren verlieslijdend is, binnenkort. De coalitiepartijen PvdA, SP, D66 en GroenLinks spraken tijdens de formatie van het college al af om 500.000 euro per jaar te gaan besparen op sport. Het IJssportcentrum wordt daar dus mogelijk het slachtoffer van.

Gerard van Oosten, voorzitter van de IJsclub Eindhoven, reageert boos op de berichtgeving. “Dit voelt als een dolksteek in de rug. Wat ik vooral teleurstellend vind is dat over dit besluit geen constructieve dialoog is gevoerd”, zegt hij.

Ook bij de ijshockeyvereniging Eindhoven Kemhanen is men niet te spreken over de plannen van het college. “Het aanbod van Eindhoven als sportstad is zonder ijsbaan uit balans”, zegt bestuurslid Jos Maas. “Bij sluiting van de vierhonderd meterbaan zou ik me nog iets voor kunnen stellen, maar de héle ijsbaan weg gaat wel erg ver. Het hele circus begint weer van voor af aan.”


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan