Tickets
Shop
Nieuws 27 mrt 2015

Verweij zegt vertrouwen in coach Van Veen op

Koen Verweij en drie van zijn ploeggenoten bij Corendon hebben geen vertrouwen meer in coach Jan van Veen en teammanagers Chiel van Praag en Martijn Kabbes.

Foto : Sander Chamid

Dat heeft het kwartet afgelopen week per e-mail laten weten aan Corendon-eigenaar Atilay Uslu, zo bevestigt deze tegenover de NOS.

Verweij en de andere drie schaatsers, van wie de namen vooralsnog onbekend zijn, vragen de sponsor een andere technische staf aan te stellen. Ook zouden zij aansturen op de komst van Ireen Wüst, die na haar vertrek bij Continu nog op zoek is naar een nieuw team.

Tegelijkertijd met de naam van de Brabantse wordt ook die van coach Gerard Kemkers genoemd. Eerder deze week werd de oud-trainer van TVM al in verband gebracht met een overgang naar iSkate, maar de Drent ontkende vervolgens dat een terugkeer in het schaatsen een optie was.

Wat Corendon met de eis van de vier schaatsers gaat doen, is nog niet duidelijk. Vanaf maandag voert Uslu naar eigen zeggen gesprekken met iedereen binnen de ploeg. Bovendien benadrukt de directeur van de reisorganisatie dat hij nog geen contact heeft gehad met Wüst en Kemkers. “Maar de wensen zijn mij bekend”, spreekt hij de verhalen niet helemaal tegen.

Corendon heeft een turbulent seizoen achter de rug met verschillende incidenten. Zo hadden Jan Blokhuijsen en Van Veen tijdens het KPN NK Allround van afgelopen februari voor het oog van de camera een flinke woordenwisseling. De Noord-Hollander zette vervolgens vroegtijdig een punt achter zijn seizoen.

“En zo’n seizoen wil ik absoluut niet nog een keer. Al die kampen binnen ons team, al die incidenten, daar zijn we klaar mee”, zegt Uslu, die verzekert dat Corendon zich niet terug zal trekken uit de schaatssport. “Mijn ambitie blijft hetzelfde: ik wil het beste schaatsteam van Nederland. Ik begin met een blanco vel en dan gaan we de ploeg invullen volgens mijn visie.”


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan