Tickets
Shop
Nieuws 28 mrt 2015

Verweij, Rotteveel, De Vries en Vriend tijdelijk op non-actief

Het management van Team Corendon heeft Koen Verweij, Renz Rotteveel, Sjoerd de Vries en Maurice Vriend in samenspraak met de hoofdsponsor tijdelijk op non-actief gesteld.

Foto : Sander Chamid

De vier schaatsers zijn tot 17 april niet welkom, zo meldt de ploeg in een persbericht.

Over de reden van de schorsing wordt in het bericht niet gesproken, maar het is zeer aannemelijk dat dit de e-mail is waarin Verweij, Rotteveel, De Vries en Vriend het vertrek eisen van coach Jan van Veen en teammanagers Chiel van Praag en Martijn Kabbes.

Vrijdag werd bekend dat Corendon-eigenaar Atilay Uslu een dergelijke mail had gekregen. Toen werd alleen de naam van Koen Verweij genoemd als 'leider' van het viertal. Rotteveel, De Vries en Vriend hebben zich naar nu blijkt dus achter de Noord-Hollander geschaard. 

Verweij zei een dag later tegenover De Telegraaf dat hij en zijn drie teamgenoten streven naar een professionelere organisatie  bij de ploeg. Ook wensen ze andere trainingsschema's. "Die op een andere manier en misschien wel door iemand anders worden geschreven."

Uslu liet eerder weten vanaf maandag het gesprek aan te gaan met iedereen binnen het team om zo een einde te maken aan de onrust die tijdens het afgelopen seizoen al veevuldig aan het licht kwam. "Al die kampen binnen ons team, al die incidenten, daar zijn we klaar mee."

De directeur van de reisorganisatie benadrukte daarbij dat hij de schaatssport absoluut niet wil verlaten. "Mijn ambitie blijft hetzelfde: ik wil het beste schaatsteam van Nederland. Ik begin met een blanco vel en dan gaan we de ploeg invullen volgens mijn visie", liet hij optekenen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan