Tickets
Shop
Nieuws 26 mrt 2015

Ook vallen hoort bij leerproces Wories

“Ze had zomaar wel in de finale kunnen staan”, zegt teamleader Willy van Veen na de uitschakeling van Wories op het WK in Shanghai. “Ze heeft een leuke kür. Ze heeft zichzelf goed laten zien, maar als je foutjes maakt lever je punten in.”

Foto : Soenar Chamid

Terwijl dezelfde kür haar in Oberstdorf nog 55 punten opleverde moest de Nederlands kampioene in Shanghai genoegen nemen met een puntenaantal van 40,38. Met een val en wat kleine foutjes kwam ze helaas tekort om de finale te bereiken.

 

“Zo'n val is natuurlijk jammer, maar it's all in the game”, zegt Van Veen. “Dat is ook leren voor haar. Ze was natuurlijk ook nerveus, maar ze heeft zich zo goed mogelijk proberen te focussen.”

 

Wories laat hetzelfde weten in een reactie aan het ANP. “Ik was behoorlijk zenuwachtig, maar het ging niet slecht voor een eerste WK.''

 

Leerproces

Wories had de uitschakeling volgens Van Veen niet beter kunnen oppakken. “Ze heeft ervoor gevochten”, zegt de teamleader trots. “Maar ze zit echt niet in de put hoor. Ze pakt dit op als een leerproces.”

 

Wories maakte eerder dit seizoen al haar debuut bij de senioren op het EK in Stockholm waarna de Almeerse nog een tweetal seniorenwedstrijden reed. Daarop volgde de Challenge Cup waar ze zich eind februari wist te plaatsen voor het WK. Toen reisde ze af naar het WK junioren in Estland. Met als seizoensafsluiter het WK in China. “Dat kwam even als een soort cadeautje”, zegt Van Veen.

 

“Het is een knappe prestatie”, vervolgt ze trots. “Als je ineens zoveel wedstrijden achter elkaar schaatst, en dat voor een meisje dat aan het begin van het seizoen nog geen internationale seniorenwedstrijden had gereden. Dat heeft ze heel goed gedaan.”

 

Zomer

Wories zal in de zomer voor een stage naar Canada gaan om te trainen bij Manon Perron. Daar zal ook gewerkt worden aan een nieuwe kür waar Wories volgend seizoen mee kan gaan knallen. “We gaan goed kijken welke wedstrijden er gereden moeten worden", zegt Van Veen. "Het was een druk seizoen en het moeten er ook niet teveel zijn."

 

Van Veen ziet zoals eerder gezegd de toekomst van het Nederlandse kunstrijden zonnig tegemoet. "Met Niki, Kyara van Tiel en Thomas Kennis hebben we een aantal goede rijders in huis", besluit ze.

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan