Tickets
Shop
Nieuws 26 mrt 2015

Eerste inlinetochten voor de deur

Hoewel het toertochtseizoen eigenlijk pas officieel geopend wordt met de Lentebloesemtocht staan de week ervoor ook al twee wedstrijden op het programma. Er wordt getoerd in Friesland en in Gelderland.

Foto : Neeke Smit

De vroege vogels van het toerinlinepeloton kunnen zaterdag de skates al aantrekken voor de Loevensteintocht in het Gelderse Zuilichem. Daar organiseert het River Skate Team de Loevensteintocht die start vanaf de nieuw aangelegde skatebaan ’t Stikse.

De toertocht is een individuele tocht. Iedereen kan dus zijn of haar eigen tempo bepalen. Er zijn drie mogelijke afstanden te rijden: 20, 40 en 60 kilometer. De start vindt plaats tussen 10.00 en 12.00 uur en de route voert door het fraaie Gelderse rivierenland.

Een dag later staat in Friesland wederom een vrije tocht op het programma. Bij de Ronde van Súdwest-Fryslân mogen deelnemers dus ook zelf bepalen hoe hard ze rijden en wanneer ze rustpauzes inlassen.

Er is de keuze uit twee afstanden in Friesland: 21 of 35 kilometer over de dijkjes rond Sneek. De route voert langs pittoreske dorpjes als  Folsgare, Abbega, Blauwhuis, Nijland, Hartwerd, Tirns en IJsbrechtum.

De door AV Horror en STG de IJsster georganiseerde tocht is ook open voor wandelaars en hardlopers. De starttijd van de inlinetocht is om 13.00 uur.

Bij zowel de Loevensteintocht als de Ronde van Súdwest-Fryslân zal de organisatie onderweg versnaperingen en drinken aanbieden aan de deelnemers. Beide tochten worden onder auspiciën van de KNSB verreden.

Alle tochten zullen de komende dagen worden gepubliceerd in onze kalender (onder 'inline-skaten'), een lijst van tochten vind je tot die tijd hier: knsb.nl/inline-skaten/skatetoertochtkalender.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan