Tickets
Shop
Nieuws 15 okt 2019

Twee maanden revalidatie voor Yep Kramer

Via Instagram Stories heeft Sven Kramer een update gegeven over zijn vader. Yep raakte woensdag zwaargewond als gevolg van een fietsongeluk. Hij is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis en zijn revalidatie gaat zeker twee maanden duren.

Foto : Sander Chamid

In het Friese Tijnje kwam Yep Kramer in aanraking met een lijnbus. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. In een bericht op Instagram Story bedankt Sven iedereen 'voor de lieve woorden en steunbetuigingen'.

"Mijn vader is er een stuk slechter aan toe dan ik", begint hij zijn video. "Hij heeft meerdere breuken in zijn nek. Dat is echt heftig en vond ik ook heel moeilijk om te horen." De situatie is nu stabiel en Yep is thuis, laat Kramer weten. De revalidatie gaat twee maanden duren. "Ik denk dat hij vooral heel veel geluk heeft gehad. Daar mogen we zeker blij mee zijn."

Sven Kramer liep zaterdagochtend een botkneuzing op aan zijn knie nadat hij werd aangereden door een auto in Inzell. De 33-jarige Fries vloog zondag terug en liet maandag een MRI-scan maken om de schade te bepalen. Het is nog niet duidelijk of Kramer op tijd fit is voor het World Cup kwalificatietoernooi, dat begint op 1 november. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan