Tickets
Shop
Nieuws 12 okt 2019

Schulting en De Laat winnen 1500 meter Invitation Cup

Op de eerste dag van de International Invitation Cup in Heerenveen hebben Suzanne Schulting en Itzhak de Laat de 1500 meter op hun naam geschreven.

Foto : Sander Chamid

Schulting reed in de damesfinale overtuigend naar de overwinning. Halverwege koers nam ze de kop en reed weg bij haar tegenstandsters. Anna Seidel uit Duitsland en Tifany Huot Marchand uit Frankrijk finishten als tweede en derde. Naast de olympisch kampioene op de 1000 meter kwamen ook teamgenoten Xandra Velzeboer, Yara van Kerkhof en Marijn Wiersma in actie in de finalerace, zij werden respectievelijk vijfde, zesde en achtste. 

Bij de heren werd in de finale met zes van de acht rijders een blik Nederlanders opengetrokken. Itzhak de Laat nam al vroeg in de wedstrijd de leiding en gaf deze ondanks wat pogingen achter hem niet meer weg. Achter hem werd de top drie gevuld door Dylan Hoogerwerf en de Hongaar Cole William Krueger.

Relay
In de halve finales mixed relay wisten twee van de vier Nederlandse teams zich te plaatsen voor de finale van zondag. De andere teams missen door een penalty en tweede notering in de race de eindstrijd. Ook in de relayfinales dames en heren wordt Nederland in de finale ruim vertegenwoordigd. 

Bekijk hier alle uitslagen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan