Tickets
Shop
Nieuws 03 okt 2019

Hoe kan ik dit weekend het schaatsen volgen?

Er staan weer een hoop wedstrijden voor de deur komend weekend. In Thialf wordt het NK Clubs, de Fall Cup en de tweede mass start competitiewedstrijd verreden, terwijl de shorttrackers in Shanghai in actie komen en de kunstrijders in Egna en Dordrecht.

Foto : Soenar Chamid

Officieus NK Clubs (5 oktober)
Aanstaande zaterdag vindt de tweede editie van het NK Clubs plaats. Deze wedstrijd, die vorig jaar in het leven is geroepen door Sicco Janmaat, wordt verreden in Thialf. Tijdens dit officieuze NK Clubs strijden professionals (waaronder Ireen Wüst, Lotte van Beek, Patrick Roest en Antoinette de Jong) en amateurs zij aan zij om de titel Beste schaatsclub van Nederland. Toegangskaarten tot NK Clubs zijn verkrijgbaar voor €7,50 aan de kassa in Thialf voor alle toeschouwers en fans. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Kijk hier voor meer informatie.

Mass start competitie 2 (5 oktober)
Na afloop van het NK Clubs wordt de tweede mass start competitiewedstrijd verreden. De dames beginnen naar verluidt om 17.00 uur, de mannen om 17.45 uur. Vorige week boekten Arjan Stroetinga en Irene Schouten de overwinning bij de eerste competitiewedstrijd. Bekijk hier meer informatie over deze wedstrijd en lees hier hoe de competitie dit jaar in elkaar steekt. 

KNSB Cup 1 (5 t/m 6 oktober)
De KNSB organiseert elk schaatsseizoen 3 tot 4 KNSB Cups voor kunstrijders. Om deel te mogen nemen aan deze competitie moet je een limiet hebben gereden, wat verschilt per leeftijdscategorie. De eerste wedstrijd wordt in Dordrecht verreden. Meer informatie? Kijk dan hier.

Thialf Fall Cup (6 oktober)
De Thialf Fall Cup is een internationale afstandswedstrijd die onderdeel uitmaakt van de ISU Starters Course in Heerenveen. Deze internationale wedstrijd is een initiatief vanuit de Thialf Academy in samenwerking de Koninklijke IJsvereniging Thialf en wordt ondersteund door ISU Development. De wedstrijd staat, naast internationale deelnemers, open voor alle schaatsers van de RTC's in Nederland. De wedstrijden beginnen om 11.30 uur. Bekijk hier meer informatie.

Shanghai Trophy (3 t/m 5 oktober)
De shorttrackers komen de komende dagen in actie bij de Shanghai Trophy. Een aantal rijders van de Nationale Trainingsselectie Shorttrack (NTS) zijn naar China afgereisd om de 1000 meter en de relays te rijden. Meer informatie over de wedstrijd vind je hier.

ISU Junior Grand Prix of Figure Skating (3 t/m 5 oktober)
In het Italiaanse Egna gaat de ISU Junior Grand Prix voor kunstrijders verder. De wedstrijden zijn van donderdag tot en met zaterdag te volgen via de livestream van de ISUHier vind je meer informatie. 

Trainingswedstrijden
Verder zijn er dit weekend ook een aantal trainingswedstrijden in binnen- en buitenland. Zo komen Team IKO, Team Reggeborgh en het Gewest Fryslan dit weekend in actie bij een wedstrijd in Inzell, evenals de Noorse en Russische ploegen.

Bekijk hier de volledige kalender.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan