Tickets
Shop
Nieuws 17 okt 2019

Finland krijgt langverwachte overdekte ijsbaan

Goed nieuws voor de Finse schaatsers. De financiering voor een nieuw te bouwen overdekte ijshal is bijna rond. Dat zou betekenen dat de Finnen vanaf 2021 niet langer meer naar het buitenland hoeven om op snel ijs te trainen, maar terecht kunnen in een fonkelnieuw complex in Helsinki.

Tot nu toe ontbrak het Finland aan een overdekte schaatsbaan en moesten Finse topschaatsers naar het buitenland om op snel ijs te staan. Volgens Janne Hänninen, sportdirecteur van de Finse schaatsbond, is er bij het ontwerp van het sportcentrum veel belang gehecht aan milieuvriendelijkheid en toegankelijkheid. Daarnaast wordt het een veelzijdig centrum, met drie verschillende ijsvloeren.

"Naast veelzijdigheid is het belangrijk dat het centrum een ​​ontmoetingsplaats is voor dagelijkse sporten en topsport", zegt Janne Hänninen. Het nieuwe multifunctionele ijssportcentrum van Myllypuro wordt ontworpen als trainingscentrum voor zowel langebaan- als kunstschaatsen. Het centrum heeft plannen voor een schaatsbaan van 400 meter, twee schaatsbanen, een atletiekbaan van 447 meter, een sportschool, twee spiegelzalen voor buitenschoolse activiteiten en voorzieningen zoals bedrijfsevenementen of seminars. Een zitplaats voor ongeveer 2000 personen maakt het ook mogelijk om een groot toernooi in Finland te organiseren.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan