Tickets
Shop
Nieuws 17 okt 2019

Dilemma's met Bram Steenaart: 'Balen dat ik niet op wintersport kan'

In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers en inlineskaters met grote en kleine dilemma's. Zo leren we ze pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan Bram Steenaart.

Bio 
Naam: Bram Steenaart
Leeftijd: 19 jaar
Geboorteplaats: Utrecht
Team: Nationale Trainingsselectie Shorttrack (NTS)
Opmerkelijk: Afgelopen seizoen won Steenaart zilver met de relayploeg op het WK voor junioren. Hij werd ook Europees juniorenkampioen op de aflossing en op de 1000 meter. Sinds dit seizoen maakt hij deel uit van de nationale selectie onder leiding van bondscoach Jeroen Otter. 
Instagram: @bramsteenaart

Dilemma's
Olympisch zilver of wereldkampioen
"Dan denk ik wereldkampioen. Ik word liever de allerbeste, dan dat ik één keer in de vier jaar net niet de beste ben."

Wereldkampioen individueel of relay
"Individueel is natuurlijk heel gaaf, omdat je het dan helemaal zelf gedaan hebt. Het is alleen leuker vieren, als je met de relay wint. Dan kan je de vreugde samen delen. De aflossing is ook het koningsnummer van de shorttrack, de afsluiter van het toernooi. Iedereen kijkt er dan naar en het is enorm spannend. Daardoor kies ik liever voor wereldkampioen relay."

500 of 1500 meter
"500 meter. Ik hou meer van de topsnelheid, dan van de tactiek."

Baard of snor
"Haha, een baard. Ik vind het altijd supergaaf als mannen zo'n mooie getrimde baard hebben. Zelf kan ik dat helaas nog niet. Als ik het probeer te laten groeien, heb ik nog geen volle baard. Daar moet ik dus nog maar even een paar jaar mee wachten."

Dit bericht bekijken op Instagram

Selfie🤳 🇷🇺🇨🇳🇳🇱

Een bericht gedeeld door Bram Steenaart (@bramsteenaart) op

Trainingsbroek of jeans
"Op trainingsdagen gewoon een trainingsbroek. Anders ben ik continu aan het wisselen tussen een trainingsbroek en jeans. In mijn vrije tijd als ik de stad in ga, draag ik graag een jeans. Ik draag eigenlijk vaker een trainingsbroek, want als ik thuis kom, trek ik mijn jeans uit en loop ik in mijn trainingsbroek door huis."

Altijd rechtsom schaatsen of altijd linksaf met de auto
"Altijd linksaf met de auto. Schaatsen rechtsom gaat voor geen meter. Ik ben niet een van de meest behendige. Dus al zou ik er heel veel op gaan trainen, dan hebben anderen dat sneller onder de knie. Altijd met de auto linksaf is natuurlijk ook geen pretje, maar dan pak ik wel de fiets."

Auto of fiets
"Deze vind ik wel lastig. Op dit moment heb ik aan een fiets voldoende. Hier in Heerenveen doe ik alles op de fiets. In Utrecht, waar ik studeer, fiets ik ook altijd vanaf het station naar de universiteit."

Inlineskaten of langebaanschaatsen
"Sowieso langebaanschaatsen. Ik vind inlineskaten levensgevaarlijk; als je een keer onderuit gaat, lig je gelijk helemaal open. Je ziet wel eens valpartijen voorbij komen, daar zou ik niet graag tussen willen liggen."

Dit bericht bekijken op Instagram

Op z'n Nederlands door Soweto 🇿🇦🚲

Een bericht gedeeld door Bram Steenaart (@bramsteenaart) op

Afwassen of de was doen
"Duidelijk de was. Ik heb een enorme hekel aan afwassen. Ik ben ontzettend blij dat we een vaatwasser hebben. De was doen is eigenlijk heel simpel. Je stopt het in de wasmachine en hangt het daarna op, dan droogt het, opvouwen en dan kan het zo in je kast."

Pasta of pannenkoeken
"Pasta. Daar kan je meer mee variëren. Ik vind het lekker eten voor een trainingsdag, dan heb ik energie voor de hele dag. Pannenkoeken vind ik meer iets als tussendoortje. Mijn favoriete pasta is pasta pesto met kip. Je kan me daar nog net niet in de nacht voor wakker maken, maar het scheelt niet veel."

Surfen of skiën
"Ik vind allebei superleuk. Ik ben toevallig afgelopen zomer nog een week wezen surfen in Frankrijk. Maar ik baal er echt van dat ik door het shorttracken niet op wintersport kan. Vroeger gingen we met de familie namelijk elk jaar skiën. Dus als ik nu zou moeten kiezen, zou ik graag een week gaan skiën."

Dit bericht bekijken op Instagram

Le temps est bon #bien

Een bericht gedeeld door Bram Steenaart (@bramsteenaart) op

Film of serie
"Film. Als ik begin aan een serie, voel ik een beetje de dwang om door te kijken. Dan verspil je een beetje tijd aan iets, wat je eigenlijk niet leuk vind. Bij een film heb ik dat eigenlijk ook wel. Maar dan is het maar anderhalf uur. Dus over het algemeen kijk ik sneller een film. Ik vind comedy en actie wel leuk om te kijken, maar heb niet echt een genre dat er echt boven uit springt."

Krant of tijdschrift
"Krant. Ik vind het altijd wel leuk om up to date te blijven met alle ontwikkelingen. Ik lees veel via de app. Bij mijn ouders thuis hebben we wel de krant, die blader ik dan altijd aandachtig door."

Bier of wijn
"Als het seizoen voorbij is, ga ik graag met mijn studentenvrienden stappen in Utrecht. Dan drink ik sneller een biertje, omdat dat in een discotheek toch wat makkelijker wegdrinkt."

Rafael Nadal of Roger Federer
"Nadal, die tennist met zoveel passie. Federer is echt een legende en speelt met zoveel techniek. Ik hou alleen meer van de emotie waar Nadal mee speelt."

Meer dilemma's op donderdag lezen? Klik hier!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan