Tickets
Shop
Nieuws 22 mei 2019

Overleden kunstschaatser Coughlin beschuldigd van seksueel misbruik

De Amerikaanse kunstrijdwereld is in rep en roer over de mysterieuze zaak rond de in januari overleden John Coughlin. In een reeks beschuldigingen haalt zijn ex-partner flink uit. In de afgelopen jaren zou Coughlin meer dan tien meisjes en jonge vrouwen hebben misbruikt.

Foto : Soenar Chamid

Coughlin lag al sinds vorig jaar onder het vergrootglas bij onder meer de Amerikaanse Kunstrijdbond en het Centre for SafeSports. Een dag voordat hij op 33-jarige leeftijd zelfmoord pleegde, werd hij al tijdelijk geschorst, maar als gevolg van zijn dood werd het onderzoek naar hem gestaakt. Nu spreekt zijn oud-partner Bridget Namiotka in een serie posts op Facebook zich uit. 

De oorspronkelijke beschuldiging van Namiotka is inmiddels door het sociale mediabedrijf verwijderd, maar de latere berichten zijn nog altijd te zien. "Een onschuldige verhangt zichzelf niet", is onder meer het commentaar van de in 2007 gestopte Namiotka. 

Namiotka en Coughlin schaatsten tussen 2004 en 2007 met elkaar. In die periode was Namiotka tussen de 14 en 17 jaar, Coughlin tussen de 18 en 21. Het paar wist tweemaal vierde te worden op het WK Junioren en behaalde drie podiumplaatsen bij de Junior Grand Prix. Met latere partners wist Coughlin tweemaal nationaal kampioen te worden, ook kwam hij nog tweemaal uit op het WK. In 2014 stopte hij met kunstrijden. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan