KPN Marathon Cup 2 – 62e De Scheg Marathon (27 oktober)
Voor veel marathonschaatsers zal KPN Marathon Cup 2 aanvoelen als de eerste. Van de mannen in de Topdivisie moest in Amsterdam namelijk de helft al na 40 ronden de wedstrijd staken. Zij zullen gebrand zijn om dit weekend in Deventer wat te laten zien. De regiotop dames trappen het spektakel om 17.00 uur af, vanaf 19.10 uur zijn de Topdivisie wedstrijden te volgen op schaatsen.nl/marathon.

Golden Bear (25-28 oktober)
In Zagreb (Kroatië) wordt dit weekend de Golden Bear georganiseerd. Namens Nederland zullen Lois Libregts (Advance Novice), Linden van Bemmel (Junioren) en Niki Wories (senioren) op het ijs verschijnen.

StarClass (26-28 oktober)
Voor jonge shorttrackers is de StarClass competitie een van de meest prestigieuze wedstrijden. In Dresden wordt dit weekend de eerste van de serie verreden. Veel Nederlandse junioren zullen aan de start staan.

Overige wedstrijden
Naast bovenstaande wedstrijden worden in Oost-Europa nog twee andere wedstrijden georganiseerd. In Roemenië staat de kunstrijwedstrijd Crystal Skate op het programma en in Hongarije gaan de shorttrackers van start in de strijd om de Csizmadia Trophy.

Bekijk hier de volledige kalender.