Tickets
Shop
Nieuws 20 jun 2019

Hoe kan ik deze week het skeeleren volgen?

Er staat weer een zonnig weekend voor de deur! Dat betekent dat we massaal de skates onder kunnen binden voor een wedstrijd of een mooie toertocht. Lees hier hoe je de wedstrijden van dit weekend kunt volgen.

KNSB Baancompetitie Wolvega (22 juni)
In het Friese Wolvega gaat de Baancompetitie verder met de vijfde wedstrijd. Maya de Jong, Berber Vonk, Rémon Kwant en Harry Stogdale hopen hun leidende positie in het klassement vast te houden met enkel nog wedstrijden in Nijeveen en Haulerwijk op het programma. De wedstrijden beginnen zaterdag om 10.30 uur met de 100 meter sprint, met aansluitend de one lap en om 16.00 uur de afvalkoers. Bekijk hier meer informatie. 

3e NK G-inlineskaten (22 juni)
Op zaterdag wordt het 3e NK G-inlineskaten georganiseerd, waar sporters met een verstandelijke beperking uit heel Nederland het tegen elkaar opnemen. Op de piste in Almere zullen de rijders in de hoogste divisie strijden voor de afstandstitels. De afstanden die verreden worden (dames en heren) zijn: 100 meter (met rollator), 300 meter, 500 meter en 1000 meter. Bekijk hier het programma, toegang tot de baan is gratis. 

Toertochten en regionale wedstrijden
Ook voor de recreatieve skater is er dit weekend genoeg te beleven. In Puttershoek start zaterdag de Kees Verkerk Toertocht en op zondag wordt in Amersfoort de Keistad Inline Toertocht georganiseerd. Voor de regiorijders in het westen wordt zaterdag in Rijswijk de vijfde wedstrijd van de Oomssport Skeelercup gehouden. 

Bekijk hier de volledige kalender.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan