Tickets
Shop
Nieuws 21 jul 2019

Peula en Quintana Herrera zegevieren bij World Inline Cup in Harbin

Bij de voorlaatste World Inline Cup van het seizoen wisten Patxi Peula en Aura Quintana Herrera de overwinning op te eisen. De Spanjaard was in het Chinese Harbin de beste uit een sterke kopgroep, terwijl de Colombiaanse de pelotonsprint wist te winnen.

Foto : Soenar Chamid

Bij de vrouwen moest er echter wel een fotofinish aan te pas komen om te zien wie er met de zege vandoor ging. Het verschil tussen Quintana Herrera en haar landgenote Elizabeth Arnedo was nihil. Ook de Belgische Sandrine Tas kwam dicht bij de overwinning, maar zij moest het uiteindelijk doen met de derde plek. De race werd verreden in een nieuwe recordtijd op het parcours in Harbin.

Patxi Peula verraste bij de mannen de wereldkampioen Nolan Beddiaf en de uittredend wereldkampioen Felix Rijhnen op de marathon. Met name Rijhnen waagde meermaals een uitlooppoging, maar de Duitser kreeg weinig ruimte van de achtervolgende groep. In de eindsprint kreeg Peula zijn skates net iets eerder over de streep dan Rijhnen (tweede) en Beddiaf (derde).

De laatste World Inline Cup is de marathon van Berlijn op 28 september. Rijhnen en Quintana Herrera gaan aan de leiding in het algemeen klassement over in totaal zes wedstrijden.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan