Tickets
Shop
Nieuws 15 jan 2019

KNSB keurt gedrag Kjeld Nuis bij EK Sprint in Collalbo af

De technisch directeur van de KNSB, Remy de Wit, heeft Kjeld Nuis per brief laten weten dat hij het gedrag van de schaatser bij het EK Sprint in Collalbo afkeurt.

De boze Nuis haalde afgelopen weekeinde verhaal bij de (Nederlandse) scheidsrechter, nadat hij was gediskwalificeerd op de eerste 1000 meter wegens het afsnijden van de bocht. Hij pakte onder meer de arm van de arbiter, schudde hem demonstratief de hand en pakte zijn accreditatie om zijn naam te kunnen lezen. De Wit noemt dit in zijn brief 'onbehoorlijk en onaanvaardbaar'. 

Nuis krijgt in de brief een waarschuwing. De schaatser van Team Jumbo-Visma moet ervoor zorgen dat dergelijk gedrag niet meer voorkomt, anders zal de KNSB maatregelen treffen, meldt De Wit. 

De technisch directeur was in Collalbo aanwezig en heeft de gebeurtenissen van nabij gevolgd. Naar aanleiding van het incident voerde hij in Italië al diverse gesprekken met betrokkenen, onder wie coach Jac Orie, over het handelen van zijn teamleden. 

Daags na zijn diskwalificatie maakte Nuis reeds zijn excuses aan de betreffende scheidsrechter. Ondanks het uitkomen van extra beeldmateriaal bleef hij wel bij zijn eerdere standpunt dat hij geen overtredingen had begaan. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan