Tickets
Shop
Nieuws 20 okt 2018

Håvard Lorentzen uithangbord in Noorse sponsorzoektocht

2018 was het jaar van Håvard Lorentzen. Na het goud op de 500 meter in PyeongChang troefde hij enkele weken later Kjeld Nuis en Kai Verbij af in de strijd om de wereldtitel sprint. De Noren zien het recente succes als een kans om de schaatsers ook op financieel gebied een flinke impuls te geven. Zo hopen ze de opkomende sterrenstatus van Lorentzen om te zetten in sponsorcontracten.

Foto : Soenar Chamid

Een belangrijke rol in het verkopen van het Noorse schaatsen is weggelegd voor Lars Gilleberg, meldt TV2.no. Gilleberg staat met name bekend als de voormalige manager van Petter Northug, meervoudig olympisch en wereldkampioen in het langlaufen. Hij maakte van Northug een echte Noorse sportheld. Nu is het aan Gilleberg om dat trucje te herhalen in het schaatsen, met Lorentzen als uithangbord. 

Superster
De resultaten van afgelopen winter hebben voor Lorentzen al merkbaar effect. "Er is veel meer media-aandacht en ik word vaker herkend op straat. Zeker in Bergen merk ik dat de interesse erg is toegenomen", geeft de 26-jarige inwoner van de stad aan. De nauw betrokken Gilleberg ziet echter nog genoeg mogelijkheden om het imago van Lorentzen te versterken. "De inwoners van Bergen zijn wanhopig op zoek naar een superster die ze zien als zoon of broer. Ik ben er zeker van dat Håvard dat kan worden."

In de jacht op een sponsor kijken schaatser en manager ook verder dan de Noorse landsgrenzen. "Het bijzondere aan Håvard is dat hij groot is in Azië. Dat geeft een compleet andere dimensie aan onze zoektocht. Ik verkoop hem als 'Usain Bolt op ijs', want hij is immers wel de snelste ter wereld op schaatsen. We willen snel een grote deal sluiten", aldus Gilleberg.

Naast de commerciële doeleinden blijft het sportieve aspect natuurlijk niet onderbelicht. Voornaamste hoogtepunt van komende winter moet het WK Sprint worden in Heerenveen. Titelprolongatie in het hol van de leeuw is het doel. "De Nederlanders in Thialf stil krijgen, dat geeft wel een heel lekker gevoel."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan