Tickets
Shop
Nieuws 17 okt 2018

Crispijn Ariëns uitgeroepen tot Marathonschaatser van het Jaar

Crispijn Ariëns is vandaag gehuldigd als Marathonschaatser van het Jaar 2017/2018. Hij kreeg de prijs, een bronzen beeld van kunstenares Inge Groenen, uitgereikt door competitieleider Willem Hut. Dat gebeurde in Rouveen, tijdens de teampresentatie van Okay Fashion & Jeans.

Foto : Carl Mureau

"Het is een mooie prijs die ik zie als waardering voor alles wat ik afgelopen winter heb gedaan", reageerde Ariëns. "Maar goed presteren kun je niet alleen, dat doe je met je hele team. Ik beschouw deze titel dan ook als waardering voor onze hele ploeg."

De 29-jarige Ariëns is al enkele jaren een van de toonaangevende rijders in het marathonpeloton. Voorbije winter boekte hij drie dagzeges in de competitie om de KPN Marathon Cup. In de rangschikking van die Cup eindigde de geboren Brabander als tweede, achter teamgenoot Sjoerd den Hertog. 

In de marathonranking eindigde Ariëns bovenaan, wat aangeeft dat hij het hele seizoen uitstekend reed, zowel op kunstijs als natuurijs. Ariëns won ook de KPN Grand Prix, het klassement van wedstrijden op natuurijs van de Weissensee en Lulea, en in eigen land werd hij tweede in de Natuurijsdriedaagse. 

Ariëns, onlangs ook gekroond tot Inlineskater van het Jaar (2017), volgt als Marathonschaatser van het Jaar Simon Schouten op. Hij wist dat hij tot de kanshebbers behoorde. "Maar ook Sjoerd en Simon kwamen ervoor in aanmerking. Ik ben heel blij dat ik hem heb. Het is ook een mooie opsteker op weg naar de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen."

Komende zaterdag is de eerste wedstrijd om de KPN Marathon Cup, op de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam. Ariëns en zijn ploeg, al vijftien jaar geleid door sponsor/manager Edward van Dijk, staan vol vertrouwen aan de start, hongerig naar nieuwe prijzen.

Dat nu ook de Koreaan Seung-hoon Lee in het peloton opduikt, noemt Ariëns 'hartstikke mooi voor onze sport'. "Iedereen weet dat Lee rondjes 24 kan rijden, maar lukt hem dat ook nog na 124 ronden wedstrijd? We gaan het zien!"


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan