Tickets
Shop
Nieuws 03 nov 2018

Jonge inlineskaters gehuldigd voor internationale prestaties

Merijn Scheperkamp, Jordy van Workum en Teun de Wit zijn tijdens het World Cup kwalificatietoernooi gehuldigd voor hun internationale prestaties van afgelopen zomer.

Foto : Huub Snoep

In juli veroverde Van Workum op het WK Inline-skaten in Heerde en Arnhem een gouden medaille op de afvalkoers en brons op de puntenkoers. Scheperkamp pakte een individuele bronzen medaille op de afvalkoers en veroverde samen met Van Workum en De Wit het brons op de relay.

Door zijn prestaties op het WK inlineskaten plaatste Scheperkamp zich voor de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires. Daar behaalde hij een bronzen medaille in het eindklassement. Een unieke medaille, want inlineskaten stond voor het eerst op het programma van de Jeugd Olympische Spelen.

De junioren werden afgelopen weekend in Thialf verrast met een huldiging. Uit handen van Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB, kregen zij een mooie sculptuur overhandigd. "Bijzondere prestaties willen wij vaker in het zonnetje zetten, dit is daar een goed voorbeeld van", aldus De Wit. Vervolgens genoten de jongens samen met familie vanaf het TeamNL fan-deck van de wedstrijden tijdens het World Cup kwalificatietoernooi. Van Workum en De Wit kwamen zelf nog in actie de 1500 meter.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan