Tickets
Shop
Nieuws 15 nov 2018

Hoe kan ik het schaatsen volgen dit weekend?

Langebaan, kunstrijden, marathon, shorttrack én schoonrijden. Het staat allemaal op het programma dit weekend. Check hier hoe je alles kunt volgen.

Foto : Soenar Chamid

World Cup 1 langebaan (16-18 november)
In het Japanse Obihiro gaat het wereldbekercircuit voor de langebaan van start. Op vrijdag en zaterdag klinkt het startschot om 07.30 uur Nederlandse tijd, zondag beginnen ze om 06.30 uur. De wedstrijden zijn te volgen via de livestream van de NOS. Daarnaast zijn er (ruime) samenvattingen op NPO1. Klik hier voor alle informatie.

Rabo Holland Cup 2 (17 november)
Op de Meent Bauerfeind in Alkmaar vindt zaterdag de tweede Rabo Holland Cup plaats. Naast dagzeges en punten voor het eindklassement zijn hier ook startbewijzen voor de NK Afstanden te verdienen. Meer informatie vind je hier.

KPN Marathon Cup 5 (17 november)
Het marathonpeloton, inclusief drie nieuwe Chinese teams, strijkt zaterdag neer in Haarlem. De avond begint om 17.00 uur met de derde wedstrijd voor de regiotop. Rond 17.45 uur betreden de beloften het ijs. Om 19.15 uur gaan de dames Topdivisie van start, gevolgd door de heren om 20.30 uur. De koersen van de Topdivisie zijn te volgen via onze livestream op schaatsen.nl/marathon. Alle informatie vind je hier.

KNSB Cup 2 kunstrijden (17-18 november)
Op de Vechtsebanen in Utrecht vindt dit weekend de tweede KNSB Cup plaats. Dit is de tweede kwalificatiewedstrijd voor het NK Kunstrijden (en de Challenge Cup). Tevens is het voor de junioren dames het kwalificatiemoment voor het European Youth Olympic Festival (EYOF). De wedstrijden zijn te volgen via een livestream. Meer informatie vind je hier.

Schoonrijden en shorttrack
In Hoorn wordt donderdag een regionale wedstrijd schoonrijden gereden. Deze wedstrijd vindt plaats van 12.30 tot 16.30 uur. In Zagreb staat de Alpe Adria Trophy op het programma. Dit toernooi is onderdeel van de Danubia-competitie, de Oost-Europese tegenhanger van de StarClass. Er doen dus geen Nederlandse shorttrackers mee.

Klik hier voor de volledige kalender.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan