Tickets
Shop
Nieuws 27 mei 2018

VIDEO Sjinkie Knegt de autocrosser: 'Negen weken continue in de garage gezeten'

Voor Sjinkie Knegt betekende het einde van het schaatsseizoen geen reizen naar verre oorden of even met de benen omhoog niets doen. Deze zomer beproeft de shorttracker zijn geluk in een andere tak van sport. Negen weken lang sleutelde hij dagelijks aan zijn Subaru om op zaterdag 26 mei te debuteren op het NK Autocross.

Foto : Jordi Wallenburg

Afgelopen winter kreeg Knegt de kans om een auto te kopen. "Uiteindelijk hebben we niets van die auto gebruikt hoor", zegt hij met een glimlach. "Maar dat was wel een goede opstap om een goede auto te bouwen. Bij ons in het dorp hadden we altijd een autocross en dat vond ik fantastisch. De afgelopen vier jaar ging ik met m'n vrienden mee naar NK-wedstrijden dus ik was er al een klein beetje mee besmet. Ik zei 'dit wil ik ook proberen'."

Een week geleden maakt de 28-jarige Fries zijn allereerste meters op de crossbaan in het Duitse Rütenbrock. "Er waren nog wat technische mankementen aan de auto dus het was goed dat ik daar even gereden heb. Die problemen konden we oplossen voordat we hierheen gingen. We hebben nu geen technische fouten gemaakt dus dat is mooi."

Het NK Autocross wordt over zes wedstrijden verreden waarvan het slechtste resultaat geschrapt wordt uit het klassement. Per wedstrijd worden er drie manches gereden en punten verdiend. De top vijftien mag vervolgens starten in de finale.

Triangle

Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan