Tickets
Shop
Dilemma's op donderdag 24 mei 2018

Dilemma's met Elsemieke van Maaren: 'Ochtenden zijn voor mij een groot drama'

In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers en inlineskaters met grote en kleine dilemma’s. Zo leren we ze pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan Elsemieke van Maaren, die afgelopen maandag zilver won op het NK Marathon.

Bio
Naam:
Elsemieke van Maaren
Geboortedatum:
28-12-1996
Geboorteplaats:
Zuilichem
Ploeg:
Team ZiuZ
Opmerkelijk:
Elsemieke won twee medailles op het NK Baan/Weg in Heerde (zilver op de afvalkoers en brons op de puntenkoers) en veroverde afgelopen maandag zilver op het NK Marathon. Elsemieke is trouwens niet de enige uit de familie die goed kan sporten. Haar zus Clarissa en broertje Leonard schaatsen en skeeleren ook.
Instagram: @elsemiekemaaren

Dilemma's
Zilver op NK Marathon of zilver op NK afvalkoers
"Zilver op het NK Marathon! Omdat de afvalkoers meer m'n ding is en ik in principe beter op de baan ben, vind ik de zilveren plak op de marathon verrassender. Ik ben niet zo'n bikkel, terwijl een NK Marathon altijd puur afzien is. Toch zat ik verrassend genoeg in de kopgroep en kon ik mooi overnemen. Op het eind was ik nog best fris en kon ik naar het zilver sprinten. Ik baalde enerzijds wel dat Bianca Roosenboom zoveel voorsprong had, maar het is niet anders.

Of ik me nu geplaatst heb voor het WK? Dat weet ik niet. Ik denk wel dat ik een kansje heb, maar het was aanvankelijk niet mijn doel om het WK te halen. Ik wilde deze wedstrijden meepakken als training voor het schaatsen de komende winter. Het pakte iets beter uit dan ik had verwacht. Voor mijn idee ben ik ook pas net aan het skeeleren, terwijl de meesten hier een hoofddoel van hadden gemaakt. Mocht ik geselecteerd worden, ga ik er zeker voor. Een WK in eigen land lijkt me supertof."

Foto : Neeke Wassenbergh

Puntenkoers of afvalkoers
"Uhm, dan ga ik toch voor de afvalkoers. Bij de afvalkoers heb je continu dezelfde snelheid en ik vind het fijn om gecontroleerd van voren te rijden. Bij de puntenkoers valt het al snel stil als de puntenronde geweest is. Daarnaast heb ik niet zo'n goede acceleratie van stilstaan naar snelheid maken. Toch is er een verschil tussen de nationale en internationale puntenkoers. In Nederland ligt de snelheid laag, terwijl de internationale snelheid continu hoog ligt. Dat ligt mij veel beter. Dus internationaal zou ik zeggen: de puntenkoers."

Piste of weg
"De piste vind ik veel leuker. Ik ben een technische rijder en op de baan komt het veel meer op techniek aan door de vele bochtjes. Eigenlijk ben ik een schaatser op skeelers."

Skeeleren of schaatsen
"Schaatsen, daar valt nu nog wat meer uit te halen. Ik wil deze zomer fysiek sterker worden. Ik wil er heel hard voor trainen om komende winter een stapje te kunnen maken. Stel dat ik in de kopgroep zit, wil ik ook goed kunnen overnemen en niet de verzaker zijn. Vaak zit ik in de kopgroep, maar ben ik te moe om over te nemen. Dat stukje inhoud vergeleken met de ervaren rijdsters mis ik nog. Uiteindelijk wil ik marathons gaan winnen en vaker op het podium staan. En langebaanambities? Nee, die heb ik nu nog niet."

KNSB Marathon Cup of KPN Marathon Cup
"De KPN Marathon Cup is van het schaatsen hè? Dan kies ik zeker voor die. Vorig seizoen stond ik één keer op het podium, komend seizoen hoop ik natuurlijk op meer podiumplekken. Ja, die keer dat ik op het podium stond, was superleuk. We hadden met de ploeg een weddenschap met de sponsor. 'Als iemand podium rijdt, dan krijgen jullie allemaal 200 euro'. Ja en toen reed ik ineens onverwacht podium! Blijkbaar krijg ik vleugels als we aan dit soort weddenschappen doen, haha!"

Elfstedentocht of Olympische Spelen
"De Olympische Spelen. De Elfstedentocht spreekt me niet zo aan. De laatste was in 1997, toen was ik net geboren. Ik ben er niet echt mee opgegroeid. Iedereen heeft het erover, maar hij komt maar niet. Bovendien heb ik ook niet zoveel met natuurijs. De mass start op de Olympische Spelen lijkt me daarentegen heel vet om te doen. De Olympische Spelen klinkt voor mij dan mooier."

Sprintend winnen of solo winnen
"Ik moet het meer hebben van mijn sprint, maar solo aankomen is wel een droomscenario. Als je solo wint, heb je echt het gevoel dat je iedereen keihard hebt verslagen. Ja, daar droom ik wel van om dat ooit een keer te kunnen!"

Foto : Neeke Wassenbergh

Spreken of zwijgen
"In het begin kijk ik vaak de kat uit de boom. Daarna ben ik zeker wel een spreker. Ik sport ook omdat ik het vooral heel gezellig vind. Ik ben altijd in voor een lolletje, zie overal de lol van in. Dat is hoe ik ben."

Ochtend of avond
"Ik ben sowieso een avondmens. De ochtenden zijn voor mij een groot drama. Tot 9 uur kun je beter niks tegen mij zeggen, ik kom niet op gang. Als we met de ploeg ergens zijn, houdt iedereen er ook rekening mee dat ze niks moeten zeggen. Als ze dat wel doen, krijgen ze geen leuk antwoord of reageer ik gewoon niet."

Online shoppen of in de stad shoppen
"Voor mezelf koop ik sneller kleren online, maar ik vind het superleuk om met m'n broertje te gaan winkelen in de stad. Hij is nu een pubertje, past net in de herenmaten. Hij wil ook het liefst met mij winkelen, meestal gaan we dan samen een dagje naar Den Bosch."

Zomer of winter
"Zomer! Ik hou niet van kou en ik ben gek op zon en strand. Ik woon tussen de Maas en de Waal en als het mooi weer is, lig ik daar lekker op het strand met m'n vrienden. Ja, als er zon is, lig ik in de zon."

Strandseizoen is geopend! 🍸☀️

Een bericht gedeeld door ELSEMIEKE VAN MAAREN (@elsemiekemaaren) op

Bier of wijn
"Wijn! Bier vind ik echt niet lekker. Het enige bier dat ik lekker vind, is rosé bier van Liefmans. Maar ik hou veel meer van droge witte wijn. Ik werk op mijn vrije avonden in een vrij luxe restaurant en dan moet je ook dingen weten over wijn."

Uit eten of zelf eten koken
"Uit eten. Ik ben gek op uit eten! Ik hou heel erg van sushi. Zelf kan ik niet zo goed koken. Ik kan wel een pastaatje maken, maar ik ben geen keukenprinses."

Hakken of sneakers
"Dan ga ik toch voor sneakers, die draag ik vaker. Maar ik vind hakken heel mooi bij speciale gelegenheden. In het dagelijks leven draag ik altijd makkelijk sneakers."

Zingen of dansen
"Ik kan het allebei niet, maar dan ga ik voor zingen. In de auto zing ik altijd uit volle borst mee. Samen met mijn broertje gaan we dan helemaal los op de muziek."

Dilemma's op donderdag 61: Teun de Wit
Dilemma's op donderdag 60: Jesper Hospes
Dilemma's op donderdag 59: Maya de Jong
Dilemma's op donderdag 58: Gerrie van Lingen
Dilemma's op donderdag 57: Tijmen Snel
Dilemma's op donderdag 56: Marijke Groenewoud
Dilemma's op donderdag 55: Joep Baks
Dilemma's op donderdag 54: Michelle de Jong
Dilemma's op donderdag 53: Sjinkie Knegt
Dilemma's op donderdag 52: Antoinette de Jong
Dilemma's op donderdag 51: Crispijn Ariëns
Dilemma's op donderdag 50: Mariska Huisman
Dilemma's op donderdag 49: Niki Wories
Dilemma's op donderdag 48: Carry Geijssen
Dilemma's op donderdag 47: Thomas Geerdinck
Dilemma's op donderdag 46: Sterre Jonkers
Dilemma's op donderdag 45: Emma Engbers
Dilemma's op donderdag 44: Esmee Visser
Dilemma's op donderdag 43: Niek Deelstra
Dilemma's op donderdag 42: Mats Stoltenborg
Dilemma's op donderdag 41: Heather Bergsma
Dilemma's op donderdag 40: Lara van Ruijven
Dilemma's op donderdag 39: Pien Keulstra
Dilemma's op donderdag 38: Hege Bøkko
Dilemma's op donderdag 37: Sjoerd den Hertog
Dilemma's op donderdag 36: Kjeld Nuis
Dilemma's op donderdag 35: Evert Hoolwerf
Dilemma's op donderdag 34: Sanne van der Schaar
Dilemma's op donderdag 33: Nico Ihle
Dilemma's op donderdag 32: Janine Smit
Dilemma's op donderdag 31:  Iris van der Stelt
Dilemma's op donderdag 30: Simon Schouten
Dilemma's op donderdag 29: Daan Breeuwsma
Dilemma's op donderdag 28:
 Janneke Ensing
Dilemma's op donderdag 27: Roxanne van Hemert
Dilemma's op donderdag 26: Erik Jan Kooiman
Dilemma's op donderdag 25: Mathias Vosté

Dilemma's op donderdag 24: Floortje Mackaij
Dilemma's op donderdag 23: Bart Mol
Dilemma's op donderdag 22: Alexandra Ianculescu

Dilemma's op donderdag 21: Valentina Berga-Belloni
Dilemma's op donderdag 20: Yara van Kerkhof

Dilemma's op donderdag 19: Bianca Roosenboom
Dilemma's op donderdag 18: Pim Schipper
Dilemma's op donderdag 17: Francesca Lollobrigida
Dilemma's op donderdag 16: Annouk van der Weijden
Dilemma's op donderdag 15: Anna van den Bos
Dilemma's op donderdag 14: Vincent De Haître
Dilemma's op donderdag 13: Moniek Klijnstra
Dilemma's op donderdag 12: Jochem Uytdehaage
Dilemma's op donderdag 11: Margot Boer
Dilemma's op donderdag 10
Chris Huizinga
Dilemma's op donderdag 9: Suzanne Schulting
Dilemma's op donderdag 8: Anice Das
Dilemma's op donderdag 7: Gary Hekman
Dilemma's op donderdag 6: Thomas Kennes
Dilemma's op donderdag 5: Niels Mesu
Dilemma's op donderdag 4: Melissa Wijfje
Dilemma's op donderdag 3: Yvonne Nauta
Dilemma's op donderdag 2: Thomas Krol
Dilemma's op donderdag 1: Jouke Hoogeveen


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan