Tickets
Shop
Dilemma's op donderdag 31 mei 2018

Dilemma's met Avalon Aardoom: 'Slapen is mijn hobby'

In de rubriek 'dilemma’s op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers met grote en kleine dilemma's. Zo leren we ze pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan shorttrackster Avalon Aardoom.

Foto : ANP

Bio
Naam: Avalon Aardoom
Geboortedatum: 16-10-1997
Geboorteplaats: Dordrecht
Team: Nationale Trainingsselectie Shorttrack (NTS)
Specialiteit: Shorttrack
Opmerkelijk: Aardoom werd begin dit jaar tweede op het Nederlands kampioenschap in Heerenveen. In de Friese ijstempel schreef ze tijdens dat toernooi de 1500 meter op haar naam. Aankomend seizoen maakt ze de overstap van het RTC Noord naar de Nationale Trainingsselectie Shorttrack (NTS). 
Twitter: @AardoomAvalon
Instagram: @avalonaardoom

Dilemma's
1000 of 1500 meter
"1500 meter. Ik vind de tactiek die je op die afstand toe moet passen leuker. Daarnaast duurt het langer, waardoor je tegenstanders echt stuk ziet gaan. Heerlijk. De 1000 meter vind ik ook mooi, maar die afstand houd je makkelijker vol. Het feit dat ik tijdens het NK de 1500 meter won, speelt ook een rol in mijn keuze. Als je iets wint, is iets al gauw leuker dan wanneer dat niet het geval is." 

Individueel zilver of relaygoud
"Goud op de relay. Of ik het nou met een team doe of alleen, dat maakt mij niet zoveel uit. Ik vind het allebei supermooi. Als je dan beide medailles naast elkaar legt, kies ik voor goud, want dat is de kleur die telt. Ik heb enorm genoten van de olympisch bronzen medaille van de relayvrouwen in PyeongChang. Dat was zo heftig. Ik zat voor de televisie en dacht alleen maar: hoe dan? Op dat moment kreeg ik tranen in mijn ogen. Toen ik die meiden door de lucht zag springen van blijdschap, sprong ik zelf even mee in de woonkamer. Ik gunde ze die plak zo."

Wereldkampioen of olympisch zilver
"Poeh, deze vind ik erg lastig. Het liefst natuurlijk allebei, maar als ik moet kiezen, dan ga ik toch voor olympisch zilver. Dat is de medaille die je wil. De Olympische Spelen blijven iets magisch. Dat toernooi is maar een keer in de vier jaar en wereldkampioen kun je ieder jaar worden."

Wateringen of Heerenveen
"Wateringen. Dat is dicht bij Den Haag, dus dicht bij mijn vrienden. Ik woon in Heerenveen vanwege het shorttrack. Ook deze stad vind ik mooi, maar mijn hart ligt toch meer in Wateringen. Na mijn shorttrackcarrière, over een jaar of tien, ga ik weer terug naar Wateringen." 

Nederlands kampioen 1500M 🥇 overal 🥈 een NK om niet snel te vergeten 💪🏼💥

Een bericht gedeeld door Avalon Aardoom (@avalonaardoom) op

Bocht of rechte stuk
"De bocht. Het rechte stuk is ontzettend saai. Bij het shorttrack gebruik ik het rechte stuk vooral om even te ontspannen en de focus te vinden voor de bochten. De bochten zijn daarentegen cool, helemaal als je zo schuin gaat."

Online shoppen of kopen in de winkel
"Kopen in de winkel. Het komt weleens voor dat ik vooraf even online kijk wat er allemaal is, maar vervolgens ga ik toch naar de winkel. Dat vind ik een stuk leuker."

Zelf koken of uit eten
"Zelf koken, maar dan niet in mijn eigen flat, maar in een grote keuken. Ik woon in de flat naast Thialf en daar is het niet toegestaan om te koken in je kamer. Als ik in een grote keuken sta, maak ik echt van alles. Ik ben dol op koken en bakken, is echt een hobby van mij. Vrijwel iedere vrijdag bak ik mijn eigen brood. Heerlijk! Wat mijn specialiteit is in de keuken? Ik durf wel te zeggen, dat mijn lasagne supergoed is, ha."

When thea is life ☕️ #bagelsandbeans #thealover #ffrustig #weekend #qualitietimewithmylove

Een bericht gedeeld door Avalon Aardoom (@avalonaardoom) op

Koffie of thee
"Deze is heel makkelijk: thee! Ik haat koffie. Het ruikt vaak wel lekker, maar de smaak vind ik niks. Ik ben dol op chai thee. Dat is echt liefde." 

Lang opblijven of vroeg naar bed
"In de winter ga ik standaard om 21.15 uur naar bed, dan gaat om 21.30 uur het licht uit en lig ik om 22.00 uur te slapen. Daar ben ik heel gestructureerd in. Buiten het shorttrackseizoen ga ik vaak laat naar bed. Ook daar houd ik van. Vroeg opstaan kan ik wel, maar het liefst word ik niet voor 8.00 uur wakker. Twaalf of dertien uur slaap. Heerlijk. Slapen is mijn hobby, ha."

Spreken of zwijgen
"Een beetje van beide. Hier ga ik niet tussen kiezen. In sommige gevallen is het handig om je mond te houden, maar af en toe moet je ook jezelf laten horen. Dat hangt van de situatie af. Als mij iets wordt gevraagd, ben ik vaak erg enthousiast, maar ik kijk ook regelmatig de kat uit de boom."

Hakken of sneakers
"Sneakers. Ik vind hakken wel cool, maar ik kan er niet op lopen. Als ik soms meiden soepel op hakken zie lopen, denk ik altijd: hoe doe je dat? Bij mij gaat het altijd half struikelend."

Zingen of dansen
"Een lastige, maar ik ga toch voor zingen. Dansen is iets wat je in je kamer doet, als je alleen bent. Zingen doe ik eigenlijk overal, niet alleen onder de douche. Vooral de klassieke Disneynummers vind ik geweldig."

Bakken is altijd een feest 🎉 🥞🍕🍪

Een bericht gedeeld door Avalon Aardoom (@avalonaardoom) op

Bakken of koken
"Bakken. Avondeten maak je omdat je moet eten. Bakken doe je voor het genot."

Bier of wijn
"Geen van beide. Ik vind het allebei vies. Geef mij maar water, (chai) thee, sap of chocomel. Als ik alcohol drink, wat niet vaak gebeurt, dan kies ik voor een wodka met Fanta. Dat vind ik wel lekker. In mijn ogen is het gewoon extra prikkelende Fanta."

Koek of snoep
"Koek. Om eerlijk te zijn, heb ik nog niet zo veel snoep op in mijn leven. Altijd als ik in de Jamin loop, is het enige wat ik lekker vind die gele maantjes. Van de rest ben ik niet zo'n fan. Koekjes gaan er daarentegen wel in. Ook die bak ik af en toe zelf. Helemaal als mijn vrienden erom vragen. Op de avonden dat we Temptation Island keken, zorgde ik regelmatig dat er wat lekkere koekjes aanwezig zijn. Ja, ik ben fan van dat programma. Er gebeuren daar zo veel gekke dingen. Dat is gewoon mooi."

Strand of bergen
"Bergen. Ik haat het strand. Dan heb je aan het eind van de dag overal zand zitten. Vreselijk. Geef mij maar een mooi bos. Hutten bouwen, bomen beklimmen. I love it."

♥️👭

Een bericht gedeeld door Avalon Aardoom (@avalonaardoom) op

Zomer of winter
"Winter. Ik kan niet tegen hoge temperaturen. Als het warmer is dan 24 graden, dan moet ik niet meer buiten komen. Als ik dan ga sporten, gaat het fout. Dan moet ik overgeven. Regen vindt niemand leuk, maar ik ben dol op sneeuw. Ik was met de shorttrackselectie mee naar het WK in Montréal. Daar lag veel sneeuw. Ik heb daar de tijd van mijn leven gehad."

Serie of film
"Serie. Daar kan ik maar niet mee stoppen, ik blijf maar kijken. Als ik eenmaal aan een serie ben begonnen, wil ik hem zo snel mogelijk hebben gezien. Een film is op een gegeven moment klaar en dan zit je na afloop met vragen. Een serie kan soms oneindig zijn. Dat vind ik prettig. Ik houd van allerlei series, maar ook van documentaires over bijvoorbeeld mensen die in de gevangenis zitten. Toch kan ik ook van grappige series genieten. Family Guy vind ik geweldig. Ik kijk echt van alles." 

Justin Bieber of Beyoncé
"Geen van beiden. Sommige liedjes van Justin Bieber zijn wel leuk, maar het is jammer dat ze van Justin Bieber zijn. Laat ik het zo zeggen, ha. Over Beyoncé heb ik niet echt een mening. Ik luister voornamelijk naar de top 40 of naar nummers uit de brugklas."

Dilemma's op donderdag 62: Elsemieke van Maaren
Dilemma's op donderdag 61: Teun de Wit
Dilemma's op donderdag 60: Jesper Hospes
Dilemma's op donderdag 59: Maya de Jong
Dilemma's op donderdag 58: Gerrie van Lingen
Dilemma's op donderdag 57: Tijmen Snel
Dilemma's op donderdag 56: Marijke Groenewoud
Dilemma's op donderdag 55: Joep Baks
Dilemma's op donderdag 54: Michelle de Jong
Dilemma's op donderdag 53: Sjinkie Knegt
Dilemma's op donderdag 52: Antoinette de Jong
Dilemma's op donderdag 51: Crispijn Ariëns
Dilemma's op donderdag 50: Mariska Huisman
Dilemma's op donderdag 49: Niki Wories
Dilemma's op donderdag 48: Carry Geijssen
Dilemma's op donderdag 47: Thomas Geerdinck
Dilemma's op donderdag 46: Sterre Jonkers
Dilemma's op donderdag 45: Emma Engbers
Dilemma's op donderdag 44: Esmee Visser
Dilemma's op donderdag 43: Niek Deelstra
Dilemma's op donderdag 42: Mats Stoltenborg
Dilemma's op donderdag 41: Heather Bergsma
Dilemma's op donderdag 40: Lara van Ruijven
Dilemma's op donderdag 39: Pien Keulstra
Dilemma's op donderdag 38: Hege Bøkko
Dilemma's op donderdag 37: Sjoerd den Hertog
Dilemma's op donderdag 36: Kjeld Nuis
Dilemma's op donderdag 35: Evert Hoolwerf
Dilemma's op donderdag 34: Sanne van der Schaar
Dilemma's op donderdag 33: Nico Ihle
Dilemma's op donderdag 32: Janine Smit
Dilemma's op donderdag 31:  Iris van der Stelt
Dilemma's op donderdag 30: Simon Schouten
Dilemma's op donderdag 29: Daan Breeuwsma
Dilemma's op donderdag 28:
 Janneke Ensing
Dilemma's op donderdag 27: Roxanne van Hemert
Dilemma's op donderdag 26: Erik Jan Kooiman
Dilemma's op donderdag 25: Mathias Vosté

Dilemma's op donderdag 24: Floortje Mackaij
Dilemma's op donderdag 23: Bart Mol
Dilemma's op donderdag 22: Alexandra Ianculescu

Dilemma's op donderdag 21: Valentina Berga-Belloni
Dilemma's op donderdag 20: Yara van Kerkhof

Dilemma's op donderdag 19: Bianca Roosenboom
Dilemma's op donderdag 18: Pim Schipper
Dilemma's op donderdag 17: Francesca Lollobrigida
Dilemma's op donderdag 16: Annouk van der Weijden
Dilemma's op donderdag 15: Anna van den Bos
Dilemma's op donderdag 14: Vincent De Haître
Dilemma's op donderdag 13: Moniek Klijnstra
Dilemma's op donderdag 12: Jochem Uytdehaage
Dilemma's op donderdag 11: Margot Boer
Dilemma's op donderdag 10
Chris Huizinga
Dilemma's op donderdag 9: Suzanne Schulting
Dilemma's op donderdag 8: Anice Das
Dilemma's op donderdag 7: Gary Hekman
Dilemma's op donderdag 6: Thomas Kennes
Dilemma's op donderdag 5: Niels Mesu
Dilemma's op donderdag 4: Melissa Wijfje
Dilemma's op donderdag 3: Yvonne Nauta
Dilemma's op donderdag 2: Thomas Krol
Dilemma's op donderdag 1: Jouke Hoogeveen


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan