Tickets
Shop
Nieuws 30 mei 2018

Daikin wordt sponsor van KNSB tot en met Spelen van 2022

Daikin, fabrikant van warmtepompen en klimaatsystemen, wordt Partner van Schaatsend Nederland. De Nederlandse vestiging van het Japanse bedrijf dat wereldwijd opereert, start als sponsor een samenwerking met de KNSB voor een periode van vier jaar (tot medio 2022).

Foto : Carl Mureau

Op het hoofdkantoor van Daikin Nederland in Capelle aan den IJssel hebben Anthony Dimou, Edwin Hoogerwerf (beiden namens Daikin Nederland) en Piet Geurts (KNSB) hun handtekeningen onder het sponsorcontract gezet. De KNSB is verheugd met de komst van Daikin, dat na KPN de tweede Partner van Schaatsend Nederland wordt.

"Wij willen het beste schaatsland van de wereld zijn en blijven. Daikin heeft als internationale onderneming eveneens grote ambities. Die ambities passen bij elkaar en wij zien uit naar een succesvolle samenwerking", aldus Piet Geurts, directeur-bestuurder van de KNSB. "Dit sponsorcontract geeft de KNSB ook een steviger financieel fundament op weg naar de Olympische Spelen van Bejing in 2022."

Warmtepompen
Daikin, de wereldwijde marktleider op het gebied van airconditioning, wil zich nadrukkelijk op de Nederlandse verwarmingsmarkt positioneren, nu een eind komt aan de gaswinning in Groningen. Alle huishoudens zullen de komende jaren hun gasaansluiting moeten laten vervangen en warmtepompen zijn een uitstekend alternatief. Daikin heeft als fabrikant de kennis en de oplossingen in huis om Nederland te helpen in de transitie naar warmtepompen.

"We hebben gekozen voor het schaatsen omdat het een prachtige link heeft met onze business. Daarbij is het een oer-Hollandse sport waar miljoenen mensen plezier aan beleven en waarin Nederland al jarenlang succesvol is. Wij willen ons steentje bijdragen aan dat succes en zullen ook de breedtesport volop ondersteunen", zegt Edwin Hoogerwerf, directielid van Daikin Nederland.

Alle disciplines
Daikin omarmt alle disciplines van het schaatsen: langebaan, shorttrack, inlineskaten, marathon en kunstrijden. "Als bond zijn wij dienstbaar aan de hele schaatssport. Wij zijn er om zaken te faciliteren, stimuleren en waar nodig initiƫren. Dit helpt ons om die rol nog beter waar te kunnen maken", zegt Jeroen Kraaij, manager commercie van de KNSB. De komst van Daikin past in het streven om met enkele grote Partners van Schaatsend Nederland de sport een duurzame toekomst te bieden.

Afgelopen winter werd het contract met KPN, sinds 2010 hoofdsponsor van de schaatsbond, verlengd tot medio 2020. "Het is geweldig dat een mooi internationaal merk als Daikin zich voor vier jaar aan het schaatsen verbindt", zegt Mark Versteegen, directeur sponsoring van KPN. "Met een tweede Partner voor Schaatsend Nederland naast KPN, kan de KNSB samen met alle betrokkenen het schaatsen in de volle breedte blijven ontwikkelen. Wij feliciteren de schaatsbond en Daikin dan ook met deze mooie overeenkomst."

Mike van der Steen (KNSB), Edwin Hoogerwerf, Anthony Dimou (beiden Daikin), Piet Geurts en Jeroen Kraaij (beiden KNSB) heffen het glas op de samenwerking | Foto : Carl Mureau

Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan