Tickets
Shop
Nieuws 22 mrt 2018

Vlogs van ijsmeester IJsclub Otweg groot succes

Zijn video's werden duizenden keren bekeken en zelfs de landelijke media besteedden aandacht aan de filmpjes van Ton Snabel. De vloggende ijsmeester was tijdens de afgelopen vorstperiode ongekend populair en hij bezorgde IJsclub Otweg enorm veel positieve publiciteit.

Toen eind februari duidelijk werd dat er op natuurijs geschaatst kon worden, bedacht Snabel zich geen moment. Hij toog met zijn smartphone naar de ijsbaan en filmde zichzelf terwijl hij de stand van zaken besprak en de kijkers informeerde over de kwaliteit van het ijs. "Het is spontaan ontstaan. Het was de eerste keer dat ik vlogs maakte. Ik wilde de mensen informeren en hen laten weten dat de baan open zou gaan."

De video's van Snabel werden overwegend positief ontvangen. Niet alleen door schaatsliefhebbers, ook de landelijke media toonden interesse. Zo interviewde radiozender 3FM de vloggende ijsmeester. "Ik had nooit verwacht dat het zo'n succes zou zijn. Ik stuurde de video's via WhatsApp door naar de PR appgroep van de ijsclub. Zij plaatsten elke ochtend een filmpje op de website en op Facebook en Twitter."

Extra aandacht
De authenticiteit van Snabel en de schaatskoorts die in Nederland heerste bleken een gouden combinatie. De vlogs hadden een enorm bereik. Op Facebook en Twitter zagen duizenden mensen de video's. "Ik hoop dat mijn filmpjes een kleine bijdrage hebben geleverd aan het grote aantal mensen dat naar onze ijsbaan is gekomen", zegt Snabel bescheiden.

"Via de vlogs kregen bezoekers allerlei informatie over de baan, waardoor ze precies wisten op welke momenten de baan open zou zijn en wat de kwaliteit van het ijs was. We hebben de bekendheid van onze baan zeker vergroot. Een van de doelen van de vlogs was ook wat extra aandacht voor de ijsclub genereren en dat is goed gelukt."

Volgens Snabel zijn vlogs een goede manier om mensen aan te spreken. "Het is erg eenvoudig om te maken en het brengt iets teweeg. Ik liet ook zien hoe hard al onze vrijwilligers werkten om de baan gereed te maken. Zij werden een beetje in het zonnetje gezet en zo werd ook zichtbaar wat er allemaal bij komt kijken voordat je daadwerkelijk kunt schaatsen op natuurijs.”

Positieve reacties
De vlogs waren een groot succes, maar sinds de laatste dag dat er geschaatst kon worden bij IJsclub Otweg zijn er geen nieuwe video's meer verschenen. Snabel is ook niet van plan het hele jaar door vlogs te maken. "We willen het zeker vaker doen, maar dan wel als er weer natuurijs is. Op die manier blijft het speciaal", aldus Snabel.

De vloggende ijsmeester kijkt met veel plezier en tevredenheid terug op de ijspret van afgelopen maand. In totaal bezochten ruim 7000 mensen IJsclub Otweg om de schaatsen onder te binden. "De vriesperiode viel perfect in de voorjaarsvakantie. Daardoor hadden we heel veel toeloop. Het ijs bleef lange tijd goed en we kregen enorm veel positieve reacties. Het lijkt altijd wel alsof iedereen vrolijker is als er natuurijs is. Al met al was het een fantastische week."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan