Tickets
Shop
Nieuws 20 mrt 2018

Kunstrijweek: finale der aanstormende talenten

Deze week vindt van donderdag tot en met zondag de Kunstrijweek plaats in Den Bosch. De Kunstrijweek is een toernooi waar in verschillende categorieën zoals showrijden en synchroonschaatsen wordt gestreden om prijzen en Nederlandse titels.

Het toernooi begint donderdag met een openingsgala op authentieke wijze. Iedereen wordt verwacht in klassieke en chique kleding, waarna de loting van de wedstrijden van start gaat. Gedurende drie dagen strijden naast A- en B-rijders ook de mini's (tot en met 11 jaar), midi's (11 tot en met 13 jaar) en maxi's (14 jaar en ouder) voor de bloemen.

Ingrid Wessels is verantwoordelijk voor de sponsoring en marketing van het evenement. Zij denkt dat vooral het synchroon- en showrijden spektakel zullen opleveren. "In het synchroonrijden zullen we de beste Nederlandse teams aan het werk zien. Daarnaast is er het showrijden, die naam spreekt voor zichzelf, daarin zullen de toeschouwers echt een show zien van het hoogste niveau. In het showrijden zijn verschillende groepen: solo, duo, kwartet, kleine en grote groep. Zowel in het synchroon- als in het showrijden zijn ook Nederlandse titels te winnen."

Ook de reeksen met mini's en midi's zullen prachtige topsport leveren: "Dit zijn de aanstormende talenten, de jongste deelnemers, die we waarschijnlijk volgend jaar op het hoogste niveau, het niveau van de Challenge Cup, zullen zien."

Ten slotte zijn er naast die wedstrijden ook finales voor atleten die het niveau van de Challenge Cup net niet haalden. Die schaats(st)ers moesten zich wel plaatsen voor deze A-finale. "Mensen van een categorie lager dan dat niveau rijden dit toernooi als een A-finale. Het is een finale in de categorieën Pre-Basic Novice, Basic Novice, Advanced Novice voor Junioren en senioren", voegt Wessels nog toe.

Voor Wessels zal dit toernooi geslaagd zijn als alle atleten kunnen zeggen dat dit toernooi fantastisch maar vooral sportief is geweest. "We zijn met extra vrijwilligers, we organiseren het openingsgala op een speciale manier om de Kunstrijweek goed kunnen aftrappen, we hebben ontzettend leuke dingen in petto. Het wordt een finale die tot in de puntjes geregeld is en iedereen tevreden stelt."

Meer lezen over kunstrijden? Klik hier!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan