Tickets
Shop
Nieuws 22 mrt 2018

Gebroeders Mulder aanwezig bij opening skeelerseizoen in Heerde

Op zaterdag 24 maart staat de eerste skeelertoertocht weer op het programma. Dit is de traditionele start van het inlineseizoen op de 'piste' waar straks daadwerkelijk de baanonderdelen van het WK Inlineskaten worden verreden. Een passend moment om vooruit te kijken met alle deelnemers aan de Lentebloesemtocht.

Foto : Neeke Smit

De toertocht leidt door de mooie omgeving van Heerde met enerzijds de bossen van de Veluwe en aan de andere kant de mooie IJsselvallei. De Lentebloesemtocht is een groepstocht. Je rijdt samen met andere deelnemers in één groep van start tot finish begeleid door verkeersregelaars en fietsers. 

In het clubhuis van de Skeelerclub Oost Veluwe worden de twee toernooidirecteuren Ronald en Michel Mulder gepresenteerd aan de vele deelnemers van deze traditionele seizoen opener en de gebroeders Mulder geven een korte presentatie over de naderende WK's in eigen land. Hierbij worden onder andere de locaties wat gedetailleerder gepresenteerd.

Gedeputeerde van de provincie Gelderland Jan Markink zal iets meer vertellen over het belang en de impact van zowel top- als breedtesport in Gelderland. Op de baan, ten overstaan van alle deelnemers, wordt het campagnebeeld onthuld tijdens een fotomoment en het startsein gegeven van hét inlineseizoen.

De provincie Gelderland rolt de rode loper uit van zondag 1 tot en met zondag 8 juli met een divers programma. Heerde wordt het speelveld van de baanonderdelen (1-3 juli) en midden in het centrum van Arnhem worden de wegonderdelen (5-8 juli) en Freestyle-onderdelen (5-8 juli) georganiseerd. Het geheel wordt omlijst door het Urban Sports Festival in Arnhem.

Voor meer informatie over de Lentebloesemtocht kun je hier terecht.
Voor meer informatie over het WK kun je hier terecht.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan