Tickets
Shop
Nieuws 19 mrt 2018

Dweilpauze: twee Oranje clean sweeps en Knegt is geen pannenkoek

In de rubriek 'Dweilpauze' blikt schaatsen.nl elke week terug op bijzonderheden en top- of wanprestaties van het afgelopen weekend.

Foto : Soenar Chamid

Nieuws van het weekend
Voordat de ijzers in het vet gaan werden nog een paar belangrijke toernooien verreden dit weekend. In het Canadese Montréal reden de shorttrackdames naar zilver op de relay. Sjinkie Knegt reed naar brons op de 1000 meter. In Nederland was het de beurt aan de junioren, zij verdeelden de Nationale shorttracktitels. De langebaanschaatsers kwamen nog één keer in actie tijdens de wereldbekerfinale in Minsk. Hier wist Antoinette de Jong de jarenlange hegemonie van Martina Sablikova te doorbreken door het klassement op de 3000/5000 meter binnen te halen. Ook Kjeld Nuis ging naar huis met een grote beker, hij won de 1000 meter en het eindklassement. 

Top
Waar het de Nederlandse sprinters tijdens de Olympische Spelen niet lukte om in de buurt te komen van het podium van de 500 meter, werd dat tijdens de wereldbekerfinale in Minsk rechtgezet. Tot tweemaal toe was het een 'clean sweep' voor Oranje. Hein Otterspeer zegevierde op dag één, voor Jan Smeekens en Ronald Mulder. Op zondag was de winst voor Jan Smeekens, voor Dai Dai Ntab en Hein Otterspeer. 

Flop
Linda de Vries had haar langebaancarrière mooi willen afsluiten tijdens de wereldbekerfinale in Minsk afgelopen weekend. Het liep helaas anders voor de 30-jarige schaatsster. Tijdens een oefenstart raakte haar schaats haar achillespees, die vervolgens helemaal afscheurde"Het is ontzettend zuur voor haar, want dit moest een soort afscheidswedstrijd zijn", vond haar coach Dennis van der Gun. 

Quote
"Ik zeg altijd tegen mezelf: als je de finale haalt, moet je gewoon een medaille pakken. Anders ben je een pannenkoek”, aldus Sjinkie Knegt. Hij veroverde op de allerlaatste dag van het WK shorttrack een bronzen medaille op de 1000 meter.

Beeld
De kersverse wereldkampioen allround Patrick Roest werd in zijn woonplaats Lekkerkerk in het zonnetje gezet. Hij bedankte ten overstaan van het massaal uitgelopen dorp de meest belangrijke personen in zijn leven: zijn ouders. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan