Tickets
Shop
Nieuws 23 mrt 2018

Schaatscoach Van Veen aan de slag bij NOC*NSF

Jan van Veen treedt toe tot de technische staf van sportkoepel NOC*NSF. Hij vervangt Charles van Commenée en gaat aan de slag als zogenoemde prestatiemanager bij TeamNL. Van Veen stapte afgelopen weekeinde na twee jaar op als bondscoach van de Duitse schaatsploeg. Hij was eerder werkzaam als trainer bij onder meer Team Corendon en Jong Oranje.

Foto : Richard Wareham

Maurits Hendriks, technisch directeur van NOC*NSF, is blij met de komst van Van Veen. "Met Jan brengen we specifieke expertise binnen waar vanaf nu binnen TeamNL meerdere sporten van kunnen profiteren." Na afloop van de wereldbekerfinale in Minsk liet Van Veen weten dat hij opstapte als hoofdcoach van de Duitse schaatsploeg. Hij stond onder druk na de tegenvallende prestaties bij de Olympische Spelen in PyeongChang, waar de Duitsers op de langebaan geen enkele medaille behaalden

"Ik heb twee jaar lang met plezier voor de Duitse bond gewerkt. Ik zie op de lange termijn geen mogelijkheden het Duitse schaatsen terug te brengen naar de wereldtop", aldus Van Veen, die in Nederland onder anderen samenwerkte met Koen Verweij en Jan Blokhuijsen. "Ik heb grote twijfels of de herstructurering, die echt doorgevoerd moet worden, door iedereen binnen de bond ondersteund wordt. Daarom heb ik besloten mijn contract niet te verlengen."

De beste prestatie van Duitsland bij het langebaanschaatsen op de Spelen in Zuid-Korea was de zevende plaats van Patrick Beckert (getraind door Gabriel Girard) op de 10.000 meter. 54 jaar geleden deden de Duitse langebaanschaatsers het voor het laatst zo slecht op de Winterspelen. Moritz Geisreiter was de beste Duitser onder leiding van Van Veen. Hij werd negende op de 10.000 meter.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan