Tickets
Shop
Nieuws 17 jun 2018

Zesde KNSB Baancompetitie in Heerenveen met internationaal tintje

Voor de zesde KNSB Baancompetitie stonden de inlineskaters wederom op de piste in Heerenveen. Er werd een 1000 meter en puntenkoers verreden. Met nog twee weken te gaan tot het WK Inline-skaten verscheen een aantal internationale rijders aan de start.

Foto : Neeke Smit

Bij de dames schreef Vanessa Herzog de sprintafstand op haar naam. Ze klopte Bianca Roosenboom en de Italiaanse Laura Lorenzato. De Oostenrijkse sloeg vorige week een dubbelslag in Zwaagwesteinde. Op de puntenkoers ging de winst naar Lorenzato, voor Elsemieke van Maaren en Gerline Crediet.

Mathias Vosté zegevierde bij de heren op de 1000 meter. De Belg bleef voor Janno Botman en Kay Schipper. De puntenkoers werd gewonnen door Bart Hoolwerf, hij versloeg ploeggenoot Crispijn Ariëns en Teun de Wit.

Klassementen
Met twee wedstrijden te gaan, gaat Marit van Beijnum aan de leiding in het sprintklassement met 113,5 punten. Ze wordt op de voet gevolgd door Maya de Jong (112 punten). Met 98 punten staat Anna van den Bos op plek drie. Ook bij de heren is het spannend: de strijd om de eindzege gaat momenteel tussen Rémon Kwant en Gerrie van Lingen (124,3 om 122,1 punten). Daarachter staat Merijn Scheperkamp met 109 punten.

Op de lange afstanden voert De Jong het klassement aan bij de dames met 117 punten, voor Bente van Kerkhoff (113 punten) en Van den Bos (109,1 punten). Bij de heren gaat Luc ter Haar aan kop met 134,3 punten. Achter hem staan Tom den Heijer (124 punten) en Marc Middelkoop (119 punten).

Bekijk hier de volledige uitslag.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan